Roing > Mastersroing

Mastersroing

FISA World Rowing Masters regatta

9. – 12. oktober 2014

 

Masters Commission i FISA har vært på den årlige før-regatta inspeksjonen  - denne gang i  Ballarat, Australia.

Ballarat er gullgraver byen hvor de Olympiske Leker ble holdt for padlere og roere i 1956. Det er også byen med det store hjertet for roing. For å oppgradere Lake Wendouree ble innsjøen tømt og gravet ut for et par år siden. Etter at den på nytt ble fylt har byen bekostet nye installasjoner langs land og nye store brygger som vi bare kan misunne dem.

Regatta banen ligger i byen så avstandene er korte fra hoteller og by-sentrum. Startområdet er godt beskyttet av 500 meter med tett vegetasjon på begge sider. Dyrelivet rundt banen og den botaniske hagen ikke langt fra mål er verdt å se på.

Hvordan kommer man så dit; fly til Melbourne og så tog, buss eller leiebil 70 minutter før man er fremme. Arrangøren med god hjelp av borgermesteren som selv er tidligere roer og med Rowing Australia som god støtte spiller ønsker alle velkomne «Down under».  De satser på «Great rowing, Great place og Great fun».

Etter regattaen er det en fin mulighet til å reise rundt i dette forjettede landet som byr på det meste.

Gå inn på websiden deres – wrmr2014.com for å få flere detaljer og en video fra området.

For behov for mer informasjon kontakt Tone Pahle via Norges Roforbund.

Fremtidige FWRM regattaer blir som følger;

2015 – Hazewinkel

2016 – København

2017 – Bled

2018 - Enda ikke avgjort

I tillegg må vi ikke glemme Tunevanns-regattaen med masters roing 16. - 17. august og vårt nye Nordiske Master Mesterskap i København 30. - 31. august 2014

 

Tone Pahle
Webdesign fra: New Media AS