Nyheter > Nyheter

U23-VM forsøk I

22.07.2015

Det er godt og varmt i Plovidv, gradestokken har tidvis krøpet forbi kroppstemperatur og både roere og publikum søker skyggen eller å hoppe i vannet så ofte som de kan. Det er litt andre forhold enn roerne er vant til her hjemme i Norge, men likefullt var det ingen norske som tenkte å kaste inn håndkledet for tidlig i onsdagens forsøk.

Jens og Ola viste godt initiativ i starten av sitt forsøk i lettvekt herrer toer. I bane ved siden av GBR bet nordmennene seg fast på britene som tok ledelsen ut fra start. Med USA hakk i hæl lå våre to lettvektere på en 2. plass ved passering 500m. I den neste 500m setter USA inn ekstra krefter og ligger mer eller mindre likt med GBR på passering 500m, men amerikanerne i front med skarve 2 hundrededeler. GRE har også fått opp farten og ligger knappe halvsekunder bak, Norge fremdeles med, men nå med 2.4 sekunder opp til direkte semifinalebillett. I den tredje 500m går de tre i front fra Jens og Ola, ved passering 1500m er det nå 6.1 sek til nestemann, GBR. USA i front foran GRE. Men inn til mål er det grekerne som setter opp mest fart, vinner spurten foran USA, og GBR tar siste direkte kvalifiseringsplass. Våre to lettvektere satt ned farten allerede i forkant av passering 1500m og ror relativt rolig inn til en fjerdeplass. Neste års OL-verter, BRA, inn sist, tross et forsøk på å ta igjen nordmennene med en spurt over de siste 100m. I morgen, torsdag, blir det oppsamling, med tre billetter til semifinale for totalt fem båter. 

I lettvekt herrer dobbeltsculler var det CZE som styrte showet i forsøksheatet til Patrick og Petter. CZE ut i front fra start og holdt ledelsen hele veien inn til mål. RUS forøkte å holde følge, men de sprakk etter passering halvveis. Våre to nordmenn hang seg på de to i fronten og hadde en god fight med NED gjennom første halvdel opp til passering 1000m. Og fortsetter videre mot mål i en tett duell, passering 1500m er det 15 hundredeler som skiller dem. Men fra 1500m og opp til passering 1750m roter Patrick og Petter det litt til og NED får en økning i ledelse, en økning de to gutta fra NSR dessverre ikke klarer å tette i spurten til målgang. Uansett, med en tredjeplass er de videre til fredagens kvartfinaler. Og til dem er de vel vitende om å ha notert sjette beste tid i dagens forsøksheat.

Følg morgendagens forsøksløp, hvor de resterende sju lagene skal til pers.

Se vår oversikt med oppdaterte resultater.

Webdesign fra: New Media AS