Nyheter > Nyheter

U23-VM forsøk II

23.07.2015

BLM2-

Med stang ut i gårsdagens oppsamling var det i dag alvor, ro inn til minst en tredjeplass eller ta til takke med en C-finale. Ut fra start og til passering 500m kunne det nesten virke som at løpet var kjørt allerede, bakerst og med 2.76 sek til FRA i front var det tydelig at mange hadde kjørt hardt ut. Gjennom neste 500m var det derimot nordmennene som hadde nest intervalltid og siste semifinalebillett var på norske hender. Avstanden opp til nummer 2 også redusert til 0.83 sek. Men JPN satte inn et godt opptrekk i den tredje 500m opp til 1500m, faktisk den raskeste intervalltiden av alle. Det tok dem opp til en andreplass og de norske lettvekterne har hatt en tøff tredje 500m, og taper nesten to sek til JPN. Men ingenting er avgjort ennå. Inn gjennom den siste 500m og i sluttspurt til mål gir Jens og Ola alt for å få semifinalebilletten. Det blir dessverre igjen for langt opp. JPN tar siste billett med en under en meter ned til nordmennene. Da blir det C-finale på den norske lettvektstoeren. 

BW2-

Anna og Hanna fikk en tøff oppgave å henge på USA og GBR fra start i dagens oppsamling. Ved passering 500m var det to sekunder opp til de to i front. Opp til passering halvveis og 1000m ble det tydelig at det var ingenting å gjøre med USA i front, men de norske jentene tapte ikke mer enn halvsekundet på GBR på andre. Vel vitende om at det kun er to direktebilletter til A-finale starter Anna og Hanna kjøret for å ta igjen GBR foran. Ved passering 1500m er forspranget redusert med fire tideler, vil NOR sette inn en rask nok spurt og gå forbi i mål? Tross den raskeste avsluttende 500m blir det likevel for langt opp til andreplassen. Anna og Hanna inn 2.06 sek bak GBR og dermed oppsamlingsløp fredag.

BM2x

Martin og Oscar fikk ikke helt farten opp i den først 500m og var bare nummer 5 ved passering, 1.63 sek bak NED i front. Gjennom den neste 500m og til passering halvveis har de rodd seg opp til tredjeplass, men ennå 1.39 sek opp til semifinalebillett, som foreløpig holdes av HUN og NED. Opp til tredje 500m-passering har det kostet litt for HUN å ha ledelsen, NED igjen i front og nordmennene ørlite granne nærmere semifinalebillett. Men på vei inn til mål nøyer HUN med å holde seg foran den norske dobbelen, Oscar og Martin innser at den semifinalebilletten er tatt og går i mål på tredje. NED først, deretter fire sek ned til HUN og fire sek til ned til NOR.

BM4x

I dobbeltfirer går det fryktelig fort. Stemmer ikke detaljene i samspillet har man stort sett ikke sjans til å følge med. Ut fra dagens løp kan det virke som om det var varmen som ga nordmennene et puss, for allerede etter første 500m lå de over tre sekunder bak. I front var det ingenting å gjøre med NZL, de hadde en god fight med CAN opp til 1000m, men derfra og opp til 1500m tok de to sekunder og holdt den ledelsen inn i mål. NOR lå bakerst hele veien til siste spurt, der forsøkte Halvor, Arne, Robin og Jørgen seg på å knipe fjerdeplassen foran ROU, noe som ble litt for langt opp. Fredag venter oppsamlingsløp i bane 1.

BM1x

Erik hadde en tøff oppgave foran seg i sitt forsøksløp i singel. Med kun én direktebillett til semifinale og seks roere på startstreken var det duket for et ordentlig rotterace ut fra startblokkene. Erik gjorde fin figur til passering 500m, på tredje og rett over sekundet bak GBR i front. Men opp til passering 1000m skjønte nok Erik at det ville koste for mye å bli med i fighten inn i mål, så tempoet ble skrudd ned deretter. Inn i mål til en femteplass, men med forhåpentligvis mye oppsparte krefter til bruk i fredagens oppsamling.

BW1x

Thea gjorde ingen skam på seg selv i dagens forsøksløp. Ut under ett sekund bak CHN ved passering 500m og med et godt trykk gjennom neste 500m opp til passering 1000m ledet hun med over 2 sek på den kinesiske jenta. Gjennom tredje 500m satt ZHOU opp farten og det skilte bare 5 hundrededeler mellom dem, med Thea i front. I løpet av den siste 500m var det ZHOU som rodde fortest, men Thea inn i mål til en andreplass og direktebillett til semifinaler.

BLM1x

Ask hadde kanskje dagens aller tøffeste oppgave foran seg av alle de norske roerne i torsdagens forsøksløp. Én direktebillett til semifinale og i samme heat som han selv, Pierre HOIUN fra FRA, som har dominert årets verdenscup og EM. Den oppgaven har nok Ask ment ble i tøffeste laget for allerede ved passering 500m har Ask innstilt seg på at det blir oppsamlingsløp fredag. Inn sist akkurat under ett minutt bak franskmannen.

BLW2x

Sara og Agnes fikk god matching ut fra start til passering 500m med CHN, mellom dem var det 0.45 sek. Men i den neste 500m setter CHN farten opp for å nærme seg den andre direktebilletten til semifinale og de norske jentene innser nok at det toget har gått for deres del. NZL som forventet, dominerende fra start til mål, CHN holder på semifinalebilletten som de gikk for etter 500m rodd. NOR til oppsamling fredag.

Webdesign fra: New Media AS