Nyheter > Nyheter

U23-VM oppsamling

24.07.2015

BLM2x

Patrick og Petter holdt dessverre ikke følge med fronten av feltet på dagens siste kvartfinale. På en femteplass 4.13 sek bak overraskelsen TUR i front og 1.9 sek opp til semifinalebillett ved passering 500m. Norge har historisk vært kjent for å ligge litt bak i første halvdel av løpet for så å komme fryktelig tilbake på de siste 1000m. Gjennom andre mellomintervall er de to gutta fra NSR ennå på femteplass, med 2.79 sek til semifinalebillett for øyeblikket på japanske hender. TUR og SUI i front halvveis. På en tredje 500m starter nordmennene opphentingen, men ser ennå at det er 3.09 sek til tredjeplassen. Fra 1500m og inn gjør Patrick og Petter et iherdig forsøk med en kjempespurt på å ta semifinalebilletten fra JPN. Det er dessverre litt for langt og JPN videre med 8.1 tidelers avstand ned til NOR. Da blir det semifinale C/D på NSR-gutta i ettermiddag.

BW2- 

Det var FRA som satte standarden på morgenens oppsamling rett ut fra startblokkene, NOR og UKR hakk i hæl. Men halvveis inn i den første 500m etablerer Anna og Hanna seg på andreplassen og ved første mellomtid er det halvannet sekund opp til FRA i front. Med kun to billetter til finalen er de norske jentene avhengig av å holde den plasseringen eller bedre inn til mål. Gjennom de neste 1000m er det ingenting som tyder på at Anna og Hanna vil nøye seg med en andreplass i oppsamlingen. Ved passering 1000m går det ørlite granne raskere for NOR, men det er i den tredje 500m at støtet settes. På 1500m er de norske jentene bare 0.32 sek bak FRA. Inn mot mål svarer FRA på nordmennenes angrep, men Anna og Hanna klarer ikke å mobilisere de ekstra kreftene til å holde følge inn over mållinjen. FRA først med NOR 1.65 sek bak, begge til A-finale lørdag.

BM2x

IRL går ut tøffest fra start og har en ørliten ledelse ved 200m rodd, men må se at LTU og NOR drar forbi i løpet av de neste 50m. Ved passering 500m rodd er det LTU i front, med 1.24 sek ledelse på Martin og Oscar, deretter EST halvsekundet bak. Men der de andre slipper opp på trykket i andre 500m vet nordmennene bedre, de holder nesten samme fart som i den første 500m og ror seg opp i ledelse ved passering halvveis. LTU 1.12 sek bak, EST nå 6.45 sek bak NOR. Med ledelsen etablert holder Martin og Oscar kontrollen på 35 i takt, LTU sliter med å generere høy nok båtfart til å følge nordmennene foran selv om de holder samme frekvens. Avstanden mellom dem øker med ytterligere 2 sek ved passering 1500m. I den siste 500m inn til mål legger nordmennene takten ytterligere noen hakk ned, men cruiser kontrollert inn til seier i oppsamlingen, selv om LTU prøver med et spurtangrep på slutten. NOR, LTU og EST til semifinale A/B lørdag. 

BM4x

Den norske dobbeltfireren gjorde et godt forsøk på å henge med feltet ut fra startblokkene i dagens oppsamling. Men det ble en tøffere og tøffere for de fire nordmennene å holde farten til de tre i front. Halvveis inn i første 500m var det allerede et halvt sekund opp til semifinaleplass. På passering 500m var den økt til rett under sekundet, som ennå ville vært mulig å hente inn igjen. Men på vei opp til halvveis er det tydelig at nordmennene sliter med å holde følge, avstanden til semifinalebilletten er nå økt til 2.83 sek og på passering 1500m er den over sju sekunder. Men nordmennene kjører inn en spurt i avslutningen, som på mellomtid kun er halvsekundet dårligere enn nest beste mellomtid. I morgen blir det C-finale mot BUL. 

BM1x

Med kun to plasser for videre avansement til semifinale viste Erik godt initiativ ut fra start i sin oppsamling. Tross at USA og KAZ lå foran i første halvdel av 500m, rodde nordmannen det inn igjen og var bare 7 hundrededeler bak lederen fra USA. Inn i den neste 500m etablerer Erik seg på 31 i takt og lar amerikaneren øke forspranget med 3.31 sek, men avstanden ned til KAZ er den samme på passering halvveis. Gjennom den tredje 500m øker Erik farten og tar nesten ett sekund på KAZ. På 1500m rodd har nordmannen ennå 3.54 sek opp til USA, men har 1.51 sek forsprang på KAZ. Inn i fjerde 500m til mål ror NOR og KAZ omtrentlig like fort opp til 1750m og semifinalebilletten til Erik ser ut til å være sikret. Men KAZ gjør en kjempespurt og øker takten fra 29 til 37 i løpet av de siste 250m. Avstanden mellom andre- og tredjeplassen er fattige 10 hundredeler og dessverre for Erik er det i hans disfavør. Dermed blir det semifinale C/D i ettermiddag.

BLM1x

Ask var uheldig med trekning for gårsdagens forsøksløp og hadde oppsamlingen i dag med å vise om det ville holde til videre avansement. Ut fra start var han på ballen og ved passering 500m var han kun 1.03 sek bak UKR i front. NED kun 17 hundredeler bak og dermed var Ask nedenfor streken for semifinalebilletter. Opp til passering 1000m har UKR sprukket, men GER har avansert til en andreplass bak NED. Vår norske lettvekter ennå på en tredjeplass, men ikke mer enn litt over sekunder bak tyskeren. Fra halvveis og opp til 1500m har både GER og NED større fart enn NOR. Ask inn 4.25 sek bak GER, som har tatt ledelsen, og med 3.7 sek opp til NED. På den fjerde 500m inn til mål forstår Ask at løpet er kjørt og dropper farten som stein, og sikrer så vidt tredjeplassen foran SUI i mål. Ikke at den plasseringen hadde noe mer å si enn tildeling av bane i en av ettermiddagens to semifinaler for plassering til C- eller D-finale.

BLW2x

Sara og Agnes hadde en jevn løpsutvikling på hver 500m i sitt oppsamlingsløp i dag. Det var lite de kunne gjøre med fronten av feltet, men etter første 500m reduserte de ikke farten mer enn med ett sekund per mellomtidspasering inn til mål. I morgen blir det C-finale hvor de forhåpentligvis kan bruke løpserfaringene de har opparbeidet seg til nå for å løfte seg videre.

Webdesign fra: New Media AS