Nyheter > Nyheter

VM: To til kvartfinale

30.08.2015

Lettvekt dobbeltsculler - Kristoffer og Are

Forsøksheat er generelt vanskelig å sammenligne resultater fra, fordi det varierer fra heat til heat hvordan hver båt planlegger taktikken. I dag var det GBR som satte høyest fart ut fra start til første passering på 500m, med ITA på nest beste tid og våre to nordmenn som tredje raskeste. På den andre 500m-delstrekningen klokker ITA og GBR samme 500m-tid, men GBR i front. USA har tredje beste 500m, men Kristoffer og Are har tredje beste 1000m. Fra halvveis og opp til 1500m er det nå USA som er raskest i løpet av de 500m, med Norge rett bak, to hundrededeler raskere enn ITA. Tidsmessig over de 1500m er det ITA i front, foran GBR og USA. Våre nordmenn på en fjerde. I siste 500m er det Brun&Strandli som gir mest gass, deretter følger ITA og FRA. På den totale 200m er det ITA som klokker bestetid på 06:15,20 foran Norge på 06:16,40 og USA på 06:16,74. Hjemmefavorittene FRA sniker seg akkurat under 06:20 med et skarve hundrededel.

Dobbeltfirer - Bjørn-Jostein, Martin, Erik og Oscar 

Der det ble utvist noe mer forsiktighet fra feltet i lettvekt dobbeltsculler, hvor det var relativt godt med direktebilletter til kvartfinalene, var det full fres fra første stund i dobbeltfirer. Verdenscupvinnerne GER ga tydelig beskjed til alle om at de er her for å vinne. Raskeste 500m ut fra start, raskeste 1000m, raskeste 1500m og raskeste 2000m. Enkelt og greit ledelse fra start til mål. På plassene bak ved passering 1000m var det bare 2 hundrededeler mellom UKR (fjorårets verdensmestere), AUS, SUI og POL. I mål var det på plassene bak GER: AUS, POL og SUI. Våre nordmenn i rekrutteringsdobbeltfireren forsøkte å holde følge med GER, men må nok ha skjønt at det skulle holde hardt å skaffe seg en direktebillett til semifinale. Inn i mål endte de sist i sitt heat og i motsatt ende av rangeringslisten over raskeste tid i forsøksheatene.

Singelsculler - Olaf 

Fantastisk å se at det er hele 41 nasjoner som stiller til start i herrer singelsculler. Det gjør at det allerede fra innledende forsøksheat og oppsamling er et ekstra press på plassering. Med kun to direktebilletter til kvartfinalene i hver av de åtte forsøksløpene søndag er det kun én billett fra hvert oppsamlingsheat. I Luzern endte Olaf Tufte i duell med Alan Campbell allerede i forsøksheatet med én direktebillett til semifinaler, da safet bonden det litt på slutten i troen om at det skulle gå greit i oppsamlingen. Det gjorde det som kjent ikke og det ble dermed C-finale.

                Men ut fra start i dagens tredje forsøksheat var det CAN som tok ledelsen. Ved passering 500m blir det dagens fjerde beste første-500m av CAN, med BEL på andre og Olaf nede på tredje, 0.42 sek bak nummer to. På vei opp til 1000m holder CAN ennå stand mot BEL, men avstanden er redusert til 0.27 sek. Olaf sekundet bak der igjen, fremdeles med foreløpig kurs til oppsamling. Passeringstiden til Olaf halvveis er dårligst av de tolv raskeste på dagens 2000m. Men i den tredje 500m begynner det å bli for tungt for CAN. BEL drar forbi og Olaf er nå bare 7 hundredeler bak ved passering 1500m. I den siste 500m gjør Tufte et forsøk på å ta igjen BEL, men det blir for langt opp. BEL først over mål, men Olaf direkte til kvartfinale. Den ekstra hvilen skal bli godt å ha med seg, for i dagens forsøksløp er det bare femte beste tid og det vel vitende om at CZE, GBR og CUB har mye mer på lager, tross 10 sek avstand opp til bonden.

Se detaljer i resultatlistene på vår resultatoppdatering.

Webdesign fra: New Media AS