Nyheter > Nyheter

VM: Ingen OL-billett

01.09.2015

For å låne et velkjent uttrykk fra Norges Roforbunds svenske landslagstrenere, Johan & Johan, om dagens oppsamlingsløp i herrer dobbeltfirer: «Det här blir mycket tufft!» Våre fire unge, håpefulle nordmenn, Bjørn-Jostein Singstad, Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar S. Helvig skal ifra bane 1 få bryne seg på ikke mindre enn:

I bane 2:
Fjorårets verdensmestere og verdensrekordholdere UKR

I bane 3:
CAN, som så ut til å ha kontrollen om direktebillett til semifinale i
søndagens forsøk, men som sprakk i sluttspurten mot LTU

I bane 4:
GBR, som fikk et hakk i skjeftet da de vant over årets
verdenscupvinnere GER i den andre verdenscupregattaen i Varese.

I bane 5:
Årets Europamestere, som i den avsluttende verdenscupregattaen i
Luzern måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

I dagens oppsamling er det bare tre billetter til semifinalene. Skal Norge kvalifisere en båt til neste års olympiske leker i Rio allerede i år, må de avansere til semifinale. 

Fjorårets verdensmestere viste at forventningspresset om følge opp fjorårets triumf veiet hardt på deres skuldre. Ut i ledelse fra start og ved passering 500m er UKR i front med litt over halvsekundet ned til CAN. For våre fire nordmenn er det over fire sekunder avstand til UKR.

I den andre 500m holder nordmennene bedre følge, UKR forsprang øker kun med 0.8 sekunder. I tredje 500m er det RUS som tar ledelsen, men CAN presser hardt og sniker seg foran på 1500m-merket, kun 6 hundredeler skiller. Norge fremdeles sist, men taper ikke mer enn 1.9 sek opp til CAN.

Over den siste 500m er GBR som er best på å mobilisere de siste krefter i spurten. Vinner på tiden 05:45,91, 8 hundredeler foran UKR på andre. CAN tar siste semifinalebillett. Norge inn på 05:58,76 og må innse at det ikke blir noen OL-billett til neste års Rio i dobbeltfirer i denne omgang.

Webdesign fra: New Media AS