Nyheter > Nyheter

EM: Tre båter videre

26.05.2017

Foto: Detlev Seyb / MyRowingPhoto.com

Førstemann ut i Europamesterskapet 2017 var Erik Solbakken som rodde i det tredje forsøksheatet. Der var det dessverre litt krøll med tidtakingen så vi har ikke fått ut en oversikt på hvordan løpsutviklingen til Erik var. Med både Ondrej Synek og Tim Ole Naske i heatet, og kun én direkebillett til semifinale, ble fasit på første løp oppsamling.

Nestemann ut var Kristoffer Brun, som fikk god matching av Lukas Babac ut fra start og gjennom første 500m. Deretter tok den sindige snekkeren fra Bergen kontroll og rodde i land seieren og noterte bestetid for alle de tre forsøkene.

Thea Helseth og Marianne Madsen trøkte til i sitt forsøksløp og holdt med feltet de første 1000m. Kun sekundet bak lederen ved passering 500m og ikke mer enn knappe to sekunder ytterligere økning i avstand opp til ledelsen lovte meget godt inn i dette Europamesterskapet, hvor de begge er debutanter og har sitt første internasjonale konkurranse i dobbeltsculler. Oppsamling samme ettermiddag.

Dobbeltfireren har hatt mye godt talent de siste årene, men aldri helt fått utløst potensialet internasjonalt. Men med ringreven Olaf Tufte i strokesetet har han og Martin Helseth, Nils Jakob Skulstad Hoff og Oscar Helvig vist gode takter i de foregående nasjonale regattaene denne sesongen. Dette hevet de ytterligere et nivå i sitt forsøksløp i årets EM. Holder seg på en fjerdeplass gjennom første 1000m, i god gammelnorsk stil, men derfra og tar de bedre og bedre grep på skapet. Og i siste 500m flytter de det på plass og smeller inn heatseieren og tar den ene direktebilletten til finalen. Kun Litauen i det andre forsøksheatet kan notere bedre tid.

På ettermiddagen var det Erik Solbakkens andre sjanse for videre avansement i EM. Med fjorårets U23-verdensmester, Tim Ole Naske, i samme heat, gjør Erik en god taktisk vurdering og legger seg på tyskeren fra start til mål. Inn over mål på en andreplass og dermed semifinaleplass!

 

 

Se vår resultatoppdatering fra EM.

Webdesign fra: New Media AS