Nyheter > Nyheter

EM: 4., 5., og 6.

28.05.2017

Selv om medaljene uteble i årets Europamesterskap var det en begivenhetsrik helg i Tsjekkia. Dette lover godt for sommerens verdenscupregattaer og høstens VM.

Lettvekt herrer singelsculler

Kristoffer Brun bygget opp forventningene til søndagens finale med et overbevisende forsøksløp på bestetid og deretter bestetid i semifinalene. I finalen søndag virket det lenge som at bergenseren skulle kunne smelle til med det som han selv omtaler som en desperat spurt på siste 300m. Dessverre var det 81 hundredeler bak det sveitsiske gullet, og 62 hundredeler bak den belgiske bronsen. En sur fjerdeplass som kommer til å gjøre denne karen farlig i VM!

Herrer dobbeltfirer

Dobbeltfireren med Martin Helseth, Nils Jakob Skulstad Hoff, Oscar Stabe Helvig og Olaf Tufte viste seg fram for rosportens europeiske stormakter i forsøksløpet. Der rasket de til seg direktebilletten til finalen og noterte seg nest kjappeste tid. Med på kjøpet fikk de også en ekstra hviledag. Søndag lå de lenge innenfor rekkevidden til en medalje, men på de siste 50m ble det uhyre tett. Fattige 28 hundrededeler skilte den norske baugballen fra bronsemedaljen, som gikk til Italia. Mellom Norge og Storbritannia var det kun 3!!

Photo FinishNorge med startnummer 3.

 

Damer dobbeltsculler 

Thea Helseth og Marianne Madsen gjorde en flott innsats i sin internasjonale mesterskapsdebut. I det innledende forsøket holdt de godt følge med feltet gjennom første halvdel av løpet, men med en fjerdeplass måtte de via oppsamling. Der grep de den andre sjansen de var blitt gitt for avansement til finalen ved å henge seg på hjemmefavorittene Tsjekkia fra start til mål. Det sikret dem andreplassen og dermed en sensasjonell finaleplass, den første i lagbåt for damene i et mesterskap siden de olympiske leker i Los Angeles i 1984! I finalen ble det som ventet en tøff kamp om medaljene, men Thea og Marianne holdt igjen godt følge med feltet på de første 1000m. Og begge to utrykker i etterkant at de skal hjem og trene mer for å bli bedre til de kommende verdenscupregattaene og høstens høydepunkt med VM i Sarasota, Florida i USA.

 

Herrer singelsculler

Erik Solbakken reiste til årets EM som reserve for dobbeltfireren. Men tok absolutt ikke lett på oppgaven i singelsculler. I det innledende forsøksheatet var det kun en direktebillett til semifinale og Erik satt i heat med hjemmefavoritt og Olaf Tuftes kompis, Ondrej Synek. Samt fjorårets verdensmester i singelsculler for U23, Tim Ole Naske, fra Tyskland. Det ble en litt for tøff oppgave, så Erik måtte via oppsamling. Der fikk han selskap av Naske og hang seg på ham fra start til mål, og ga uttelling i semifinaleplass. I semifinalen leverte Erik et knallgodt løp, men det ble litt for tungt på de siste 250m i spurten. Dermed ble det en B-finale søndag og tilslutt en tolvte plass i EM på Erik. 

 

Se vår resultatoppdatering for de detaljerte resultatlistene fra helgens løp. Og klikk deg også inn til World Rowing og Eurovision Sports sine repriser av semfinalene, Thea og Mariannes oppsamlingsløp og søndagens finaler. Se også vår oversikt på nyhetsartikler fra årets Europamesterskap, der Aftenpostens Mette Bugge har gitt et utfyllende innblikk i landslagets EM-opplevelse.

 

Alle foto: Detlev Seyb / MyRowingPhoto.com

Webdesign fra: New Media AS