Nyheter > Nyheter

WRCII: Finaler

18.06.2017

Den norske troppen overgikk landslagstrener Johan Flodins målsetning i World Rowing Cup II i Poznan. Flodin hadde på forhånd lagt listen på to medaljer i tre A-finaler og at fire av de ni lagene skulle nå topp 8 og fem av de ni lagene i topp 12. Fasit i Poznan ble:

  • Tre medaljer i fem A-finaler
  • Fem lag i topp 8 og seks lag i topp 12

Birgit Skarstein åpnet medaljekontoen med gull i para-singel lørdag, deretter fulgte dobbeltfireren opp med en bronse og noterte seg samtidig ny offisiell norsk bestetid på 2000m med tiden 05:39,42. Siste medalje var det herredobbelen som sto for, Olaf og Kjetil rodde i land et sølv.

Videre gjorde Kristoffer Brun en modig åpning i sin singelscullerfinale lørdag, ledet de første 1000m, men fikk det litt for tøft i avslutningen inn i mål, men likefullt en flott femteplass. Siste A-finaleplassering ble satt av damedobbelen med Thea og Marianne, inn på en sjetteplass totalt i denne verdenscupregattaen.

Anna rodde inn til en flott 5.plass i lettvekt singelsculler, som svarer til en 11.plass totalt. Maia og Ask rodde inn til henholdsvis en 15. plass og en 16. plass totalt i sine lettvekts C-finaler. Og Kris Cato tok med seg hjem en seier i D-finalen, som er 19. plass totalt.

Alt i alt en flott helg for norsk rosport, som legger opp til en ennå mer spennende sesong. Se vår resultatoversikt for mer detaljert informasjon fra hvert løp.

Webdesign fra: New Media AS