Nyheter > Nyheter

Tokyo 2020

15.06.2017

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har publisert ro-programmet og kvoter for OL 2020 i Tokyo. IOC godkjente 9. juni FISA sitt forslag og ro-programmet er nå likestillt. Det betyr like muligheter for kvinner og menn, samt lettvektsklasse på både dame- og herresiden. I Tokyo skal det ros om 14 medaljer i sju dame- og sju herreklasser, fordelt på 1x, 2x, 2x lettvekt, 4x, 4- og 8+.

Beslutningen er et resultat av en lang forhandlingsprosess etter evalueringen av Rio 2016 der IOC ønsket å sette fokus på at lekene skal være inkluderende og likestilt mellom kjønn. Opprinnelig var lettvektsklassen strøket fra programmet. Dette genererte såpass store diskusjoner over hvilke konsekvenser dette vil ha for rosporten og særforbund at klassen likevel ble tatt med videre basert på inkluderingsargumentet.

For å oppnå kjønnsbalanse er det lagt til damer 4-, mens herrer lettvekt 4- er tatt ut av programmet. Til sammen vil det totale antall roere som konkurrerer i de olympiske leker ligge på 526 idrettsutøvere. Dette er en reduksjon av 24 utøvere. Besluttningen om hvordan forholdet mellom klassene skal fordeles vil bli tatt på FISA-kongressen i Sarasota-Bradenton (USA) dagens etter VM er overstått i høst.

Webdesign fra: New Media AS