Nyheter > Nyheter

VM: 2,1 sek fra semi

27.09.2017

Ut fra start er Petter, Didrik, Ask og Jens kjapp og lett ut fra startblokkene. Ligger på Japan, som kanskje litt overraskende har ledelsen og noteres først ved passering 500 meter. Norge, kun to tideler bak.I den andre 500 meteren starter de andre lagene å ta innpå, Norge nede på en tredjeplass, 1,23 sek bak Sveits som har tatt ledelsen. I tredje 500 meter er ikke det tekniske maskineriet like finsmurt i den norske båten, som ikke får til å gire opp den samme farten som de øvrige lagene. Med en femteplass ved 1500 meter starter det å spøke for videre avansement. Inn over den siste 500 meteren til mål øker Petter, Dirdrik, Ask og Jens hastigheten, men det holder dessverre ikke. Kun 2,1 sekunder skiller fra semifinaleplass. Men med femteplass i oppsamlingen betyr at de fire lettvekterne avslutter sin VM-debut torsdag kl 19:41 i C-finalen.

Kommentarer fra roerne

Didrik: Vi prøvde å henge med feltet, for å prege løpet. God start og første 500 meter, men litt for dårlig marsjfart for å ta oss videre. Vi ga det vi hadde i dag, men to sekunder for dårlig denne gangen for å komme til semi.

Jens: Vi fulgte planen om å åpne hardt, men vi hadde ikke bra nok marsjfart.

Ask: Åpnet med en fin start. Lå godt med i feltet. Har ikke rask nok marsjfart og faller bakover. Prøver å få opp farten, gire om, med det klart vi ikke. Vi ga alt, men det holdt ikke…

Petter: Vi la opp løpet greit, men hadde litt for dårlig fart på midten.

Webdesign fra: New Media AS