Nyheter > Nyheter

VM: Dobbel til semi

27.09.2017

Kjetil og Olaf fikk ikke den inngangen de ønsket seg til årets VM. Først ble båtene forsinket på grunn fraktskipets omvei via Mexico og lossing i Houston, og mandag måtte de to belage seg på oppsamlingsløp etter en tredjeplass i forsøksheatet.

                Ut fra start i oppsamlingsløpet onsdag er det Romania som skal få sette sitt preg på feltet. De er først ut fra startblokkene og klokker en ledelse på litt over sekunder ved passering 500 meter. Videre opp til passering 1000 meter og halvveis får de mer enn doble denne til 2,64 sek. Men derfra spiser Kjetil og Olaf opp ledelsen som en alligator drøvtygger på kylling. Ved 1500 meter har de barbert av et sekund og når de to båtene er i ferd med å passere det norske publikummet på hovedtribunen jafser de seg forbi Romania og vinner med bortimot to sekunder. Semifinalebilletten er sikret og på fredag møter Kjetil og Olaf følgende fem nasjoner: Nederland, Bulgaria, Polen, Sveits og Italia.

                Kjetil oppsummerer dagens oppsamling som følger: "Det gikk bedre i dag enn i forsøket, men vi mangler fortsatt en god del før vi er det vi skal være. Vi håper at dagen i morgen bringer nettopp det vi trenger for å levere i semifinalen."

Webdesign fra: New Media AS