Nyheter > Nyheter

VM: Dobbeltfirer til finale!

29.09.2017

Martin, Erik, Oscar og Nils vant sitt oppsamlingsløp og har fått bane 6 nærmest publikum her på Nathan Benderson Park. Oppe på tribunen sitter det en god gjeng med norske publikummere spente på hva nordmennene vil levere i dagens semifinale.

Startdommeren ber igjen Nils om å ta av seg skyggeluen. De seks lagene, Russland, New Zealand, Litauen, Tyskland, Estland og Norge ligger klare for at trafikklysene skal endre fra rødt til grønt og la dem få storme nedover banen. 

Litauen tar ledelsen ut fra startblokkene, men Norge henger på, kun en halv lengde bak ved passering 250m. Inn til passering 500 meter er nordmennene på en tredjeplass, bak Estland i front og Litauen på andre. Det skiller kun en luftkasse mellom de to i front og den norske båten.

Martin, Erik, Oscar og Nils spiser opp forspranget til Litauen, Estland tar over ledelsen og ved passering halvveis er det bare fire hundrededeler som skiller baugballene til Litauen og Norge. I den tredje 500 meteren er slipper nordmennene litt opp på farten, og det blir over sekundet opp til Estland, som fremdeles leder foran Litauen. Inn på den siste og avgjørende 500 meteren setter Litauen inn støtet og tar tilbake ledelsen, det virker som at den norske dobbeltfireren har det kjempetøft. New Zealand begynner å se faretruende ut, skal de komme seg forbi og snyte Norge for den siste A-finaleplassen?

Men som på bestilt fra de norske tilskuernes ringing med sauebjellene setter nordmennene inn en van(n)vittig sluttspurt. På de siste 250 metrene har ikke New Zealand en sjanse! Norge tar igjen Estland igjen og er under to tideler bak dem ved målpassering. Litauen, Estland og Norge møter Storbritannia, Nederland og Polen i finalen og kampen om medaljene førstkommende lørdag kl 18:08, norsk tid!

Semifinale A/B 2:

1. LTU - 05:48,61

2. EST - 05:50,10

3. NOR - 05:50,28

Semifinale A/B 1:

1. GBR - 05:47,63

2. NED - 05:49,16

3. POL - 05:49,67Webdesign fra: New Media AS