Nyheter > Nyheter

VM: Dobbel til finale!

29.09.2017

Kjetil og Olaf tok seg til semifinalene etter et vel gjennomført oppsamlingsløp onsdag. I bane 6, nærmest publikum, må de øke farten noen hakk for å sikre seg billett til søndagens finale.

De to nordmennene lå på en tredjeplass ved passering 500 meter, bak Italia i front og Polen på andre. Ved halvveis og 1000 meter har Kjetil og Olaf en lengde ned til Sveits, men fremdeles en lengde opp til Italia, og en halv lengde opp til Polen. På 1250 meter starter nordmenene opphentingen og ved passering 1500 meter er de mer eller mindre likt med Polen. Polakkene svarer litt i siste 500 meter, men på tribunen ropes det taktfast: OLAF, OLAF, OLAF, OLAF! Og det blir en massiv spurt fra Italia, Polen, Norge og Sveits. Kjetil og Olaf klemmer til og det blir målfoto for å bestemme plasseringene til Norge og Polen, Italia nede på tredjeplass. 

Det blir polsk semifinaleseier med 13 hundredelers margin, men Kjetil og Olaf er på vei nå, som Kjetil og landslagstrener Johan Flodin oppsummerer:

Kjetil Borch:

Løpet var helt ok, gjorde de forbedringene vi skulle gjøre og vi må fortsette å forbedre skal vi nå opp i finalen. De arbeidsoppgavene vi har hatt hittil blir også arbeidsoppgavene opp til finalen. Det vi vil forbedre er det tekniske, det fysiske kommer, kjenner en fin formoppgang nå. Det er det tekniske vi skal jobbe med.

[Utfordring i finalen]: Oss selv, jobbe i egen båt, holde på og stole på det vi fjør, for det vi gjør er godt nok. 

Johan Flodin:

De gikk ganske ukomplisert videre, mye bedre første 500m og start, som gjorde at de var mye mer med i løpet enn de har vært tidligere. Gjør at de kan sitte på en bedre rytme i andre 500m, og har mye mer å komme med i resten av løpet, de kunne like gjerne ha vunnet dette løpet.

Jeg synes forbedringer vi kan gjøre til finalen er at de kan være ennå tøffere i tredje 500m, slik at de kan bruke sin enorme spurt og slå fremover.

Vi sees på søndag igjen!

 

Dette er den fjerde båten som når A-finale i årets VM!

Semifinale A/B 1:

1. POL - 06:19,20

2. NOR - 06:19,33

3. ITA - 06:19,70 

Semifinale A/B 2:

1. FRA - 06:15,39

2. NZL - 06:16,33

3. LTU - 06:17,04

Webdesign fra: New Media AS