Nyheter > Nyheter

VM: Dobbeltfirer på sjette

30.09.2017
Lørdagens finale ble utsatt i nesten tjue minutter på grunn av Storbritannias Peter Lambert måtte trekke seg av medisinske årsaker rett før oppsatt start. Med Graeme Thomas på plass i den britisk dobbeltfireren lå samtlige båter klare i sine startblokker til kl 18:25 og dommeren kunne sette i gang sin startprosedyre for avgang ut av startblokken 18:27.
 
Det er Nederland som tar føringen i finalen, smeller til med å være over sekundet raskere enn båt nummer to, Storbritannia, ved passering 500 meter. Norge på en foreløpig fjerdeplass, rett under to sekunder bak på ledelsen. I den andre 500 meteren holder Norge stand med Nederland, taper kun én hundredel og har tredjeplass og bronsemedalje innen rekkevidde ved passering halvveis på 1000 meter. 
 
Nedover mot 1500 metersmerket er det Litauens kraftige maskineri som produserer mest båtfart, de starter opphentingen for å nå frem til Nederland som ennå er i front, men har måtte se Litauen spise opp hele to sekunder av forspranget de hadde for 500 meter siden. Storbritannia like bak på tredje, Norge holder samme fart som i den andre 500 meteren, men det er dessverre ikke raskt nok til passering 1500 meter, nede på en femteplass nå. 
 
Inn mot de røde bøyene og 250 meter igjen er det Litauen som stormflyr nedover banen, med Storbritannia og Estland hakk i hæl. Nederlenderne får det for tøft og må se medaljen glippe. Martin, Erik, Oscar og Nils får satt på en sluttspurt de også, siste 500 meter avleveres som deres raskeste i denne 2000 meteren. Men Polen snyter de akkurat for femteplassen med fattige fire hundredeler.
 
Norge inn på en sjetteplass i dobbeltfirer som i 1989, da var de fire nordmennene hele 8,42 sekunder bak gullet. I 2017 er det ikke mer enn 5,19 sekunder opp til toppen av pallen. Tre år etter VM i 1989 ble det sølv i de olympiske leker i Barcelona. Det blir noen spennende år for norsk rosport frem til de trettiandre olympiske leker settes i gang i Tokyo sommeren 2020! 
 
Webdesign fra: New Media AS