Nyheter > Nyheter

Drammen River Cup Regatta

16.04.2018

Regattasesongen er i gang, i år med første norske regatta på Drammenselven og den nystartede Drammen River Cup Regatta. Drammen Roklubb inviterte til sprintcup på ca 500m med prolog på ca 2000m og det ble kjørt løp både i junior, masters og seniorklasser. Totalt var det 96 båter påmeldt til cupen.

Regattaen startet med en ca 2000m prolog medstrøms, før det ble kjørt to mot to dueller på 500m motstrøms med målgang rett utenfor Drammen Roklubb.

Junior

I juniorløpene ble det konkurrert i JA 1x og JB 4x damer og herrer. Finalen i damer junior A singelsculler var det Drammens egen Karoline Masch som rodde mot Horten Roklubb og Mia Helene Falch. I mål var det Mia som gikk av med seieren. Finalen i herrer junior A 1x ble duellert mellom Fredrik Reite fra Aalesunds mot Tønsberg Roklubs Lars Jøran Lindgren i mål var det Fredrik som kom først over målstreken.

HJB 1x Foto: Espen Bergeli

I Damer Jr B 4x duellerte Norske Studenters Roklub mot et kombinasjonslag fra Tønsberg/Horten i finalen. Over målstreken var det Frida Andrup-Næss, Tiril Grepperud Amundsrød, Marie Andrup-Næss, Ida Kyvik Sandvik fra kombinasjonslaget som gikk av med seieren. På herresiden i junior B 4x var det til slutt Christiania Roklub mot kombinasjonslag fra CR og Ormsund som duellerte i finalen, til sist var det kombinasjonslaget med Jacob Haug Hagen, Lorenz Rogge Pran, Adrian Lund og Truls Oskar Hansen som gikk seirende ut av duellen.

Masters

I mastersklassen ble det rodd i både 4x og 4- med god mix av både alder og kjønn. Til finalen var det Drammen mot kombinasjonslag NSR/Ormsund. Selv med en sittende ropresident i kombinasjonsfireren ble Drammensdobbeltfireren med atlanterhavsroeren Stein Hoff sammen med Pål Strandli, Olav Kallerud og Bjørn Refsum for sterke for kombinasjonsbåten og gikk av med seieren.

Masters 4-/4x. Foto: Espen Bergeli

Senior

I damer senior 4x stilte to Christianialag til start i finalen. Det ble raskt klart hvilken båt som hadde trent best gjennom vinteren og Johanne Asaksskogen, Helga Marie Kveseth Løvenskiold, Sofie Jensen og Andrea Älveborn gikk av med seieren i denne klassen. I herrer senior firer ble det også stilt i 4 x og 2x. Til finalen var det Christiania Roklubs herrer junior 4x som skulle ro mot NSRs førstelag i 4-. Det ble et jevnt løp, men det var NSR med Matti Saborowsky, Hallvard Bjørkelund, Jonas Juel og Sven Ole Nicolaysen som gikk av med seieren.HS 4x/4-. Foto: Espen Bergeli

Til sist skulle cupens Queen og King of the river kåres i henholdsvis dame senior 1x og herre senior 1x. I begge klassene var det mange spennende dueller på Drammenselven, i tillegg til størsteparten av den norske eliten stilte også den svenske eliten til start. Etter mange tette dueller i dameklassen ble det Christianias Marianne Madsen mot Louisa Claesson fra Öresjö som kom helt til finalen. Med Louisa som regjerende U23 europamester og Marianne med 14 plass i senior VM 2017 var det to raske båter på startstreken.  Etter et tett og spennende løp var det slutt Louisa som var først over målstreken og ble kåret til Queen of the river.

Damer senior 1x, Marianne Madsen (th) og Louisa Claesson "Queen of the river". Foto: Espen Bergeli

 

Etter en prolog med 28 båter i herreklassen, raske kvart og semifinaler var det til slutt Hortens Kjetil Borch mot Aalesunds Martin Helseth i finalen. Ketil gikk av med seieren i prologen, men på 500m sprint var det Martin som var raskest over banen og ble kåret til King of the river.

Herrer Senior 1x, Martin Helseth "King of the river" (th) Kjetil Borch. Foto: Espen Bergeli

Regattaen ble avsluttet med premieuttdeling på Comfort Hotel Union Brygge i Drammen med påfølgende bankettmiddag.

Se fullstendig resultatliser

Flere bilder kan du finne her

Webdesign fra: New Media AS