Nyheter > Nyheter

EM U19 dag 1

26.05.2018

Dag 1 av EM U19 er vel gjennomført. Fasiten er 2 A/B semifinaler, en C/D semifinale og en B finale.

Fullstendig resultatliste finner du her
Oversikt over når løpene går søndag finner du her.

Damer 1x

Mia Falch (Horten roklubb) rodde i heat nr 4 mot Sveits, Hviterussland, hjemmenasjonen Frankrike og Moldova. Mia var nødt til å vinne sitt heat for å komme videre til A/B semifinale øvrige roere måtte til oppsamling senere samme dag. I løpet gikk Hviterussland ut i en tidlig ledelse foran Sveits og Frankrike på tredje og Mia på fjerde plass. Slik hold også plasseringene seg inn til passering 1500m hvor Sveits satte inn en spurt og vant heatet på tiden 8:02, seks sekunder foran andreplassen Hviterussland, Frankrike på tredje og Mia på fjerdeplass på tiden 8:31 og må dermed ro oppsamling.

I oppsamlingen møtte Mia Estland, Hviterussland, Danmark og Georgia. De to første båtene i heatet kvalifiserte videre til semifinale A/B og øvrige til C/D semifinale. Mia kom seg raskt utfra start og holt en god posisjon i feltet, etter passert 1000 meter dro den Estiske båten fra det øvrige feltet og Mia kjempet lenge mot Hviterussland om 2 plassen. Ved passerte 1500 meter lå båtene omtrent likt, men Mia måtte dessverre se seg slått med et knapt sekund i spurten og ror C/D semifinale søndag morgen kl 9:00.

Herrer 4-

Oscar Gjerland (Ormsund Roklub), Sam Lorgen (Norske Studenters Roklub), Fredrik Reite (Aalesunds Roklub) og Øystein Endresen (Bærum Roklubb) rodde i heat 2 i herrer firer mot Danmark, Kroatia, Sveits og Bulgaria. Guttene måtte være blant topp tre for å gå direkte videre til A/B semifinale. Heatet lå tett samlet frem til siste femhundre hvor Danskene satte inn spurten og gled forbi Kroatia som hadde ledet løpet og vant på tiden 6:28. Den norske båten sakket litt av etter passerte 1000 meter og rodde inn til 5. plass i heatet på tiden 7:04 og gikk videre til oppsamling.

I oppsamlingen til fireren var det de 4 beste som gikk videre til A/B semifinale. I heatet møtte guttene Nederland, Russland, Bulgaria, Østerrike og Ukraina. Det ble et meget tett løp blant de fire første båtene og ved passering 1500m kunne det se ut som om det skulle bli stang ut for gutta med fjerde beste passeringstid. Men et løp er heldigvis ikke over før man har passert mållinjen og gutta satte inn en spurt som sendte dem oppover på resultatlisten og endte til slutt opp med 2 plass i heatet som sender dem til A/B semifinale søndag kl 10:08

Damer 4x

Marie Andrup-Næss (Tønsberg Roklub), Ida Kyvik Sandvik (Tønsberg Roklub), Karoline Berset (Aalesunds Roklub) og Karoline Rydland March (Drammen Roklubb) rodde i heat nummer 2 i damer dobbeltfirer og måtte vinne sitt heat for å kvalifisere direkte videre til A finale. Jentene rodde i heat mot Hviterussland, Danmark, Polen, Spania og Ukraina, som ble et løp med store endringer i posisjoner. Jentene rodde et jevnt løp og endte på 4 plass på tiden 7:14, 12 sekunder bak Hviterussland som vant heatet og må ro oppsamling.

I oppsamlingen møtte jentene Sveits, Italia, Nederland og Polen, hvor de to første plassene ga A- finale plass. Det ble et tungt løp for jentene som endte til slutt opp på 5 plass og dermed B-finale søndag kl 12:15.

Herrer 4x

Nicolai Enstad Haraldseth (Horten Roklubb), Lars Jørann Lindgren (Tønsberg Roklub), Isak Vartdal-Gjerde (Tønsberg Roklub) og Diderik Fabian Sørby Skjønhaug (Sarpsborg Roklubb) rodde i første forsøksheat i herrer dobbeltfirer mot Tsjekkia, Romania, Sveits og Spania. Guttene måtte komme blant de tre beste for å komme til A/B semifinale. Etter 1000 meter var det klart at Tsjekkia, Romania og Sveits kom til å ta de tre første plassene og guttene sakket litt på farten inn mot mål og tok femteplassen i heatet på tiden 6:28, 18 sekunder bak Tsjekkia som vant heatet.

I oppsamlingen møtte guttene Østerrike, Spania og Latvia hvor de måtte være blant de 3 beste for å kvalifisere videre til A/B semifinale. Etter 500 meter rodd hadde guttene god distanse ned til Latvia, en posisjon de holdt løpet ut og tok 3 plassen med god margin og ror A/B semifinale søndag kl 10:20

Webdesign fra: New Media AS