Nyheter > Nyheter

EM U19 finaler

27.05.2018

13 juniorer hadde sin EM debut i Gravelines, Frankrike. Roerne fikk måle sine krefter mot det europeiske nivået på regattabanen og vist at vi har mye å glede oss til av internasjonale resultater også i framtiden for Norsk roing. Norge tok en 10 plass (DJ4x), to 12 plasser (HJ 4x og 4-) og en 17 pl. (DJ 1x).

Se resultatliste her

Damer 1x

C/D semifinale

Mia var først ut av de norske roerne i søndagens løp i EM U19. Etter de innledende løp søndagen hadde Mia kvalifisert seg til C/D semifinale hvor hun rodde i det andre heatet mot Ukraina, Slovakia, Moldova, Kypros og Georgia. Det var aldri noen tvil over hvilken finale Mia skulle i da hun la seg i lederfeltet sammen med Ukraina og Slovakia. De tre båtene lå tett sammen frem til passering siste 1000 hvor Ukraina begynte å sette opp farten og ledet inn i mål. Mia som passerte 1500 meter på en andre plass, men hadde allerede da en trygg plassering i C finalen og passerte målstreken på en tredjeplass på tiden 8:22, 9 sekunder bak Ukraineren.

C- finale

IC-finalen møtte Mia Hellas, Bulgaria, Ukraina, Ungarn og Slovakia. Hellas og Bulgaria la seg tidlig foran i feltet mens det ble kniving om de øvrige plassene. Frem til siste 500 meter lå Mia på en 6 plass bak Ungarn og Slovakia før Mia satte inn spurten og fosset forbi Slovakia og tok kraftig inn på Ungarn. I mål var Mia bare knappe sekundet bak 4 plassen Ungarn i heatet og endte til slutt opp med en 17. plass totalt i mesterskapet.

Herrer 4-

A/B semifinale

Herrer firer med Oscar Gjerland (Ormsund Roklub), Sam Lorgen (Norske Studenters Roklub), Fredrik Reite (Aalesunds Roklub) og Øystein Endresen (Bærum Roklubb) rodde A/B semifinale i heat nummer 2 mot Italia, Serbia, Spania, Tsjekkia og Kroatia. De tre beste i heatet kvalifiserte til A-finale og øvrige til B-finale. Gutta fikk en noe trøblete start og hadde ikke med seg farten fra lørdagens oppsamlinsheat og endte med en 6 plass i semifinalen på tiden 6:29 18 sekunder unna en A-finale plass.

B-finale

I B-finalen rodde gutta i bane nr 1 mot Nederland, Kroatia, Tsjekkia, Sveits og Russland. Det ble en tett B-finale med kun få sekunder mellom båtene hele veien. Opp til siste 500 hadde fireren god kontakt med det jevne feltet, men rotet i siste 500 og mistet kontakten med feltet. Fireren endte med 6 plass i B-finalen og dermed en 12. plass i mesterskapet.

 

Damer 4x

B-finale

Jente dobbeltfireren med Marie Andrup-Næss (Tønsberg Roklub), Ida Kyvik Sandvik (Tønsberg Roklub), Karoline Berset (Aalesunds Roklub) og Karoline Rydland March (Drammen Roklubb) hadde i lørdagens løp kvalifisert seg til B-finale hvor de møtte Nederland, Danmark, Polen, Spania og Ukraina. Første 1000 meter ble et tett løp blant de 5 første båtene. Ved passering 1500 hadde Nederland, Danmark og Polen glidd fra og jentene klokket inn med 5 beste tid passering 1500 meter litt over sekundet bak Spania. Jentene var derimot ikke fornøyde med sin plassering i løpet, satte opp takten og rodde seg forbi Spania og inn til en 4. plass i B-finalen og en 10. plass totalt i mesterskapet.  

 

Herrer 4x

A/B semifinale

Nicolai Enstad Haraldseth (Horten Roklubb), Lars Jøran Lindgren (Tønsberg Roklub), Isak Vartdal-Gjerde (Tønsberg Roklub) og Diderik Fabian Sørby Skjønhaug (Sarpsborg Roklubb) rodde i det første heatet i A/B semifinalene mot Tsjekkia, Danmark, Polen, Kroatia og Østerrike. De tre beste i heatet kvalifiserte til A-finale og øvrige til B-finale. Gutta havnet litt bakpå de første 1000 meterne og endte til slutt opp med en 6 plass på tiden 6:35, kun 3 sekunder bak 5 plassen.  

B-finale

I B-finalen møtte guttene Sveits, Kroatia, Ukraina, Østerrike og Spania. Gutta hadde god fart ut fra start og hang godt med i feltet inn mot siste 500. Mest kamp var det også her mot den spanske båten på motsatt side av banen. I de siste 500 meterne greide dessverre ikke gutta å gjøre det samme som jentene og mistet metere til Spania og tok til slutt 6. plass i heatet og en 12. plass totalt i mesterskapet.

 

Junior EM har vært en god og positiv opplevelse for både utøvere, trenere samt en veldig lærerik helg. Nå blir det en dag fri eller to før det er tilbake til trening og nye mål!

Webdesign fra: New Media AS