Nyheter > Nyheter

WC 1 - innledende heat

01.06.2018

De innledende heatene i Beograd er gjennomført, og resultatet er 1 verdensrekord, 2 bestetider en andre og en tredje beste tid av heatene. De videre løpene går som følger:

Fredag 1. juni

16:10 – Ask ror kvartfinale herrer 1x, lettvekt
17:05 – Brun/Strandli ror oppsamling herrer 2x, åpen klasse
17:35 – Kjetil ror kvartfinale herrer 1x, åpen klasse

Lørdag 2. juni 13:10  - Helseth/Solbakken/Helvig/Tufte ror oppsamling herrer 4x, åpen klasse
15:50 – Skarstein ror finale damer PR1 1x

Damer singelsculler PR1

Birgit var først ut av de norske i dag, og rodde i preliminært heat mot Ungarske Anna Sheremet. Sheremet tok 3 plassen i den internasjonale pararegattaen i Gavirate tidligere i år og skulle gi Birgit en smak på hvor det internasjonale nivået i klassen ligger i år. Birgit ga som vanlig full gass ut fra start og klokket inn på ny verdensrekord på tiden 10:47.86 og ror finale 15:50 lørdag.

 

Herrer lettvekt singelsculler

Ask rodde i heat mot Kina, Hellas, Irak og Østerrike. Kina og Hellas er kjent som gode lettvektsnasjoner. Det hindret ikke Ask i å legge seg foran i feltet i heatet tett fulgt av Kinesiske Fan. Det ble et nervepirrende løp mellom de to frem til siste 500, der Fan gled forbi og Ask kapret 2 plassen i løpet, halvsekundet bak Fan på tiden 7:17 og 2 beste tid totalt i klassen. Ask ror kvartfinale fredag kl 16:10.  

 

Herrer dobbeltsculler, åpen klasse

Are og Kristoffer ror denne regattaen i åpen klasse i dobbeltsculler, en stor klasse med tøff konkurranse. Are og Kristoffer måtte vinne heatet å unngå oppsamling og gå direkte til semifinale A/B. Dobbelen møtte sterke nasjoner i sitt heat med Korea, Belgia, Hviterussland, Litauen og Tyskland.  Tyskland la seg tidlig ut i ledelsen, men Are og Kristoffer presset bak med Litauen like i helene. Inn mot mål lå Tyskland fortsatt foran og guttene klokket inn på en annenplass på tiden 6:36 og har med det 3 beste tid i de innledende heatene, men må ro oppsamling 17:05 fredag ettermiddag.  Her møter de Korea, Estland Kina og Moldova.

 

Herrer singelsculler, åpen klasse

Kjetil Borch rodde sitt innledende heat mot to tyske båter, USA, Korea og Ungaren. Heatet ble kommentert av Landslagssjef Johan Flodin som et tøft heat i forkant av løpet og med roere fra fjoårerets VM finale skulle Kjetil få mye å bryne seg på. Dette så det ikke ut som om Kjetil tok med seg inn i løpet da han raskt tok ledelsen i feltet med god margin ned til tyske Oliver Zeidler på andreplass. Kjetil holdt ledelsen hele veien inn til mål og klokket inn på beste tid av alle i heatene, på tiden 7:07,8 segkundet foran meritterte Ondrej Synek som hadde den andre beste tiden på 7:09,2. Dette kvalifiserer han til kvartfinale fredag 1 juni 17:35

 

Herrer dobbeltfirer, åpen klasse

Helseth, Solbakken, Helvig, Tufte rodde i heat med Ungarn, Storbritannia, Polen og Tsjekkia og måtte komme inn på 2 plass for å kvalifisere direkte til A-finale. Guttene satte standarden i første 500 og ledet feltet frem til 1000. Ved passering 1250 begynte sølvvinneren fra fjorårets VM Storbritannia sammen med Polen å ta innpå den norske dobbeltfireren og guttene falt noe bak. Inn i mål klokket båten inn som nummer 3 og vil ro oppsamling lørdag 13:10 mot Ungaren, Estland, Russland og Tjekkia hvor den beste båtene går videre til A finale.

Webdesign fra: New Media AS