Nyheter > Nyheter

WC 1 - lørdagens løp

01.06.2018

Fredag ettermiddag rodde begge herre singelscullere kvartfinale og Brun/Strandli oppsamling i dobbeltsculler åpen klasse. Det resulterte i 3 A/B Semifinaler

Herrer singelsculler, lettvekt.

Ask var først ut i ettermiddagsløpene og rodde kvartfinale mot Slovenia, Storbritannia, Serbia, Danmark og Korea. Det var en tett kvartfinale hvor Ask måtte komme topp 3 for videre kvalifisering til A/B semifinale. Inn til passering for siste 500meter lå Ask på den sure fjerdeplassen bak hjemmenasjonens Milos Stanojevic. Da Ask la inn et ekstra gir siste 500 klarte ikke Stanojevic å svare og Ask tok den siste plassen inn til A/B semifinale.

Herrer dobbeltsculler, åpen klasse

Etter en fisk i det innledende heatet havnet Brun/Strandli på en 2. plass i de innledende heatet og måtte ro oppsamling. I oppsamlingen skjøt de ut fra start sammen med Kina og passerte likt ved 500meter. Deretter takket Are og Kristoffer for seg og la seg opp i ledelse de holdt hele veien inn til mål og krysset målstreken en lengde opp på nummer to Kina og ror A/B semifinale lørdag.

Herrer singelsculler, åpen klasse

Etter et sterkt forsøksløp med raskest tid av alle rodde Kjetil kvartfinale med gode forutsetninger for videre kvalifisering. Og det var nettopp det Kjetil gjorde, og vant kvartfinalen også og tok seg videre til A/B semi.

 

Lørdagens løp:

Klasse

Roere

Start

Bane

Progresjon

1

2

3

4

5

6

LM1x

Ask Jarl Tjøm

10:50

 

 

 

 

 

 

1-3 -> SA, 4.. -> FB

M2x

(b) Kristoffer Brun

(s) Are Strandli

11:46

POL

SRB

GER

GBR

NOR

CHN

1-3 -> SA, 4.. -> FB

M1x

Kjetil Borch

12:28

SWE

DEN

RUS

NOR

GER2

CZE

1-4 -> Q, 5.. -> FE or FF

M4x

(b) Martin Helseth

(2) Erik Solbakken

(3) Oscar Stabe Helvig

(s) Olaf Tufte

13:10

HUN

EST

NOR

RUS

CZE

 

1-2 ->FA, 3..->FB

PR1 W1X

Birgit Skarstein

15:59

UKR

NOR

         

 

 Løpene følges på: http://www.worldrowing.com/events/2018-world-rowing-cup-i/

 

Damer singelsculler, PR1 1x

Birgit ror finale 15:59, med en ny verdensrekord på innerlomma ror hun med gode forutsetninger for å gjøre det skarpt i finalen også.

Herrer singel, åpen klasse.

Kjetil hadde beste tid av alle i herre singelscullerroerne i de innledende heatene, og fulgte opp med å vinne sitt kvartfinaleheat over en båtlengde ned til 2 plassen. Topp 3 er det som går videre til A-finale. Det blir en skandinavisk semifinale med Sverige, Danmark og Norge i tillegg til Russland, Tyskland og Tsjekkia. Det er ingen mindre enn Ondrej Synek, regjerende verdensmester i den Tsjekkiske båten, så igjen skal det ikke bli noen lett match for Kjetil å komme seg videre til A-finalen.

Herrer dobbeltfirer, åpen klasse

Helseth/Solbakken/Helvig/Tufte kom på tredjeplass i sitt forsøksheat og må dermed ro oppsamling lørdag i heat mot Ungarn, Estland, Russland og Tsjekkia. Likt som i de innledende heatene må de være topp to for å kvalifisere videre. Ungarn og Tsjekkia har de allerede slått og Russland og Estland har de slått på tid. En A-finaleplass er dermed godt innenfor rekkevidde.

Herrer singel, lettvekt

Etter en knepen tredjeplass i kvartfinalen Ask er kvalifisert til A/B semifinale. Vi venter på endelig trekning i løpet.

Herrer dobbeltsculler, åpen klasse

Brun/Strandli vant sin oppsamling med god margin og møter Polen, Serbia, Tyskland, Storbriannia, og Kina i semifinale A/B. Det alle sterke ronasjoner, men duoen har vist veldig god form så langt i regattaen og kommer til å sparke godt fra seg her også.

Webdesign fra: New Media AS