Nyheter > Nyheter

WC 1 - BRONSE til M4x

03.06.2018

Martin, Erik, Oscar og Olaf reiser hjem fra årets første verdenscupregatta med bronse i bagasjen! 

I søndagens finale er nordmennene plassert i ytterste bane, nummer 6, og er således underdog. Tyskland og Storbritannia har favorittstempelet med bane 3 og 4 i midten av 2000 meteren på Ada Ciganlija-regattabane. Der er Tyskland som er raskest ut fra start, og ved passering første 500m har de en ledelse på drøye sju tideler, før Storbritannia, Nederland og Russland passerer i løpet av den påfølgende tidelen. Norge er med på feltet, men sist, 1.27 sek bak lederen i front. Det er Tyskland som har føringen opp til 1000 meter, har over sekundet ned til nummer to, Storbritannia. Norge har spist seg forbi Russland, men har halvsekundet opp til medaljeplass, som foreløpig holdes av Polen.
 
Inn til passering 1500 meter er det Storbritannia som har lagt alvorlig press på Tyskland. Tyskernes ledelse har skrumpet inn med sju tideler og det går alvorlig fort der fremme i teten. Nordmennene er ute av bildet til kommentatorene, men har kjempet seg opp til en foreløpig bronseplass, knappe tre tideler foran Polen. Inn mot mål er det ingen som kan true duellen mellom Tyskland og Storbritanna, over de siste 50 meterene ser det ut som at Tyskland skal kunne gå seirende over linjen. Men med mindre enn 20 meter igjen er det Storbritannia som oppnår høyest fart, snapper gullet foran tyskerne i løpet av 2000 meterens to siste åretak. Inn i bildet er dett, til kommentatorenes store overraskelse Norge som har grepet om bronsen. Går over mål, litt over 8 tideler foran Polen. BRONSE i bagasjen hjem til Norge!
 
 
Om tre uker er det ny verdenscupregatta på gang, da er det Linz som er vertskap og den norske dobbeltfireren er klare til dyst med dr. med Hoff i strokesetet.
 
Are og Kristoffer inn på en sjetteplass totalt i dobbeltsculler tungvekt
Kristoffer Brun og Are Strandli fikk gjort alvor av tungvektsdrømmen denne første verdenscuprunden. De to tok seg helt til finalen, men tross et godt forsøk på å holde seg sammen med teten, ble det denne gangen litt for langt opp til medalje. En sjetteplass til tross, er det lovende takter inn mot årets sesong. I sin egentlige klasse, lettvekt dobbeltsculler, ville tiden deres vært bare knappe to sekunder fra bronsemedalje. I lys av at dette er Are og Kristoffers første ordentlige regatta siden de olympiske leker i Rio, sensommeren 2016, er det grunn til å tro at de to er i rute. I Linz er de to tilbake i lettveksklassen igjen!
 
 
Webdesign fra: New Media AS