Nyheter > Nyheter

WC 2 - Løp lørdag

23.06.2018

Etter en tettpakket fredag med timetrials, kvartfinale og oppsamlinger er roerne klare for finaler og semifinaler lørdag. Se oversikt over når de norske roerne skal ut under.

Etter regelendringer i klassen til Birgit som gjorde at hun kunne bruke enda litt mer av oversvinget smadret hun sin tidligere verdens beste tid med 23 sekunder og rodde inn på 10:24 på 2000 meter. Til sammenligning rodde de beste damene i dag på rundt 7 og et halvt minutt. Birgit brukte kun 3 minutter mer, men da kun ved å bruke armer og rygg i taket. Birgit Ror finale i dag 16:37

Are og Kristoffer som denne helgen ror herrer lettvekt dobbeltsculler tok seg lett videre til semifinale lørdag, det samme gjorde Ask Tjøm i herrer lettvekt singel. Kjetil Borch vant også både sin time trial og kvartfinale og er videre til semifinale lørdag.

De øvrige båtene måtte via oppsamling. På herresiden ble dobbeltsculleren med Erling Øyasæter og Jørgen Nilsson slått ut i sin oppsamling. Dette skulle egentlig bety slutten på regattaen for guttene. Det var det derimot ikke da Martin Helseth, den rutinerte baugen i herrer dobbeltfirer sin rygg ikke ville spille på lag. Dobbeltfireren skulle ut i sitt oppsamlingsheat veldig snart og Erling ristet av seg dobbelscullerløpet og steppet inn som reserve i båten og sammen med Olaf Tufte, Oscar Helvig og Erik Solbakken rodde de seg inn til semifinaleplass lørdag.

Herrer lettvekt dobbeltfirer med Didrik Wie, Oscar Sødal, Jens Holm og Lars Benske rodde test-race i sin klasse og hadde andre best tid i klassen. De ror A-finale lørdag 17:50

De to verdnscupdebuterende båtene på jentesiden måtte begge via oppsamling, dobbeltfireren med Marianne Madsen, Thea Helseth, Anna Sture og Inger Kavlie sin oppsamling går lørdag formiddag hvor de to beste i hver oppsamling går videre til A-finale. Lettvekt dobbeltsculleren med Maia Lund og Eva Siri Kristiansen kvalifiserte til C-finalen i sin oppsamling som ros lørdag 9:45.

Løp lørdag

Klasse

Roere

Start

Bane

Progresjon

1

2

3

4

5

6

LW2x

(b) Maia Lund

(s) Siri Eva Kristiansen

09:45

NOR

USA

AUS

AUT

AUT

 

Final C

LM1x

Ask Jarl Tjøm

10:48

AUS

NZL

AUT

GER

NOR

SUI

1- 3 FA 4..> FB

M1x

Kjetil Borch

12:18

HUN

GER

NOR

GER

CRO

FRA

1- 3 FA 4..> FB

LM2x

(b) Kristoffer Brun

(s) Are Strandli

12:42

BEL

ITA

FRA

NOR

GBR

UKR

1- 3 FA 4..> FB

W4x

(b) Marianne Madsen

(2) Thea Helseth

(3) Anna Sture

(s) Inger Kavlie

12:54

CHN

NOR

POL

CHN

BLR

 

1-2 FA, 3..>FB

M4x

(b) Erling Øyasæter

(2) Erik Solbakken

(3) Oscar Stabe Helvig

(s) Olaf Tufte

13:06

RUS

NZL

GER

ITA

FRA

NOR

1- 3 FA 4..> FB

PR1 W1X

Birgit Skarstein

16:37

ITA

NOR

UKR

GER

 

 

Final A

LM4x

(b) Didrik Wie

(2) Oscar Sødal

(3) Jens Holm

(s) Lars Benske

17:50

HUN

NOR

GER

AUT

AUS

ITA

Final A

Webdesign fra: New Media AS