Nyheter > Nyheter

WC 2 - LW2x på fjerde

23.06.2018

Det er Norge mot Australia ut fra blokkene i denne lørdagens første løp for den norske troppen, men duellene er i gal ende av feltet. Oppe i front er det Østerrike 1 som tar ledelsen, som øker til mer enn en lengde ved passering 350 m, ned til nummer to. Australia stikker fra i løpet av den første 500m, Norge kun én tidel foran Østerrike 2 ved passering 500m. I front er det Østerrike 1, USA, og Australia.

Norge, nærmest publikum, konsoliderer fjerdeplassen opp mot passering 750m, halv lengde på Østerrike 2 på motsatt side av banene, lengst unna publikum. Østerrike 1 holder ledelsen, USA på andre og Australia på tredje ved passering halvveis. Norge har drøye 9 sekunder opp til hjemmefavorittene i denne C-finalen.

Ved 1500m er det ingen som kan true Østerrike. Som World Rowings kommentator så fint uttrykker: «Austria 1 is absolutely owning this race!» 5 sekunder tikker klokken før Australia passerer på en foreløpig andre, men USA hakk i hæl. Norge trygt på fjerdeplass, 11 sekunder bak ledelsen.

Inn til mål er det som ventet Østerrike som vinner, USA har mest å spurte med og kniper andreplassen rett foran AUS. Norge inn på en fjerdeplass og har gjennom den fjerde og siste 500m holdt farten til Østerrike i front. Siri Eva og Maia inn på tiden 07:14,15, som setter punktum for deres første verdenscupregatta.

Offisielle resultater finner du her.

Webdesign fra: New Media AS