Nyheter > Nyheter

WC 2 - Ask til B-finale

23.06.2018

Det er et ordentlig rotterace fra start i denne andre semifinalen i lettvekt herrer singelsculler.  Ask holder en tredje/fjerdeplass ut fra blokken. Men i front er det New Zealand, men under hardt press fra Tyskland, som overtar ledelsen før passering 500m. Ask får det tøft i overgang fra startutgang til å sette racerytme relativt til de andre i front av feltet, klokkes inn på en foreløpig sjetteplass, og har foreløpig intet avansement til medaljefinale.

Ask biter seg fast på Australia, men det er to lengder opp til finalebillett i den andre 500m. Ved passering 1000m og halvveis er det fremdeles Tyskland i ledelsen, Sveits og New Zealand på plassene bak, og som kjent er det kun de tre som kan avansere. Ask, åtte sekunder bak ledelsen, 6 sekunder opp til finalebillett.

Ask er kjent for å ha en suveren spurt, men det spørs om det er for langt opp til den nødvendige tredjeplassen. Ved 1500m veksler det mellom Sveits og Tyskland i ledelsen, tidelen skiller dem ved passeringspunkt for mellomtid. New Zealand har tredjeplassen, og holder de seks sekundene foran Ask.

Inn i siste 500m er Sveits som har grepet om semifinaleseier, Tyskland tar andreplassen, halvsekundet bak. Og Ask må dessverre se at begge land fra downunder skyver han ned til en femteplass. New Zealand to sekunder raskere enn Australia. Østerrike fikk det for tøft mellom de røde bøyene og går inn sist i heatet. Ask inn på tiden 07:05,21 og en billett til B-finale i ettermiddag.

I A-finalen skal dermed Sveits, Tyskland og New Zealand møte ennå et lag fra Tyskland, Italia og ennå et lag fra Sveits.

Offisielle resultater finnes her.

Webdesign fra: New Media AS