Nyheter > Nyheter

WC 2 - Kjetil til FINALE!

23.06.2018

TV-bildene i Linz viser at det er Tim Ole Naske fra Tyskland som nærmest eksploderer ut til en meters ledelse fra første åretak i det startlyset går fra rødt til grønt. Kjetil henger på, og når bildene viser løpssituasjonen rett før passering 1000 meter er det Naske i front, med Kjetil på en andreplass. Forskjellen mellom de to er drøye sekundet når mellomtiden halvveis klokkes inn. Med en tysker på tredjeplass, Oliver Ziedler, tidligere svømmer med kun 18 måneder i rosporten, bare tre tideler bak.

På vei opp til passering 1500m er det Naske som kontrollerer, Kjetil spiser opp deler av forspranget, med Ziedler hakk i hæl. Ved passering er det bare et halvsekund opp til Naske, og ned til Ziedler er 1.2 [sek].

Inn mot mål blir det mer fart på dampen, Naske presses av Kjetil, som på et tidspunkt er helt oppe på siden og nesten forbi. Men da setter Naske inn en liten serie med kraft-tak og opptrekket gir umiddelbart en halv lengdes ledelse. Foran publikumstribunen har Naske full kontroll og tar semifinaleseieren halvannen lengde foran nordmannen. Kjetil må også se seg slått av Ziedler, som snapper andreplassen. Kjetil 3.12 sekunder bak Tim Ole Naske, men klar til finale i ytterste bane, søndag.

Kjetil selv sier at det var et helt ok løp, jevnt kjør over hele: "Hadde et godt push på 1000m, siste 15 tak slakket jeg litt av."

I søndagens finale møter Kjetil dessuten Robbie Manson (NZL), Angel Rodriguez-Forunier (CUB) og Sverri Nilsen (DEN). Den ser du direkte på www.worldrowing.com kl 12:33!

Offisielle resultater fra Kjetils semifinale.

Webdesign fra: New Media AS