Nyheter > Nyheter

WC 2 - 4x til B-finale

23.06.2018

Noe av det artigste med norsk rosport om dagen er bredden på troppen som reiste til denne andre verdenscupregattaen i Linz. Det har vel knapt skjedd tidligere at Norge har hatt to dobbeltfirere til start i etterfølgende løp.

Først ut, som etter skikk og bruk, var det damene som rodde. Marianne, Thea, Anna og Inger på plass i bane to i dagens andre oppsamlingsløp. Med kun to billetter til finalen gjaldt det å sette alle kluter til fra første tak. Til passering første mellomtid på 500m lever finalehåpet, med kun 1,8 sekunder opp til Kina 1 på andreplass. I front er det Polen som har ledelsen. 

Til passering 1000m og halvveis er det ikke like god flyt i den norske dobbeltfireren relativt til de øvrige lagene i front. Norge på en fjerdeplass og nesten fem sekunder bak finalebillett. Dette blir også resultatet inn i mål. Marianne, Thea, Anna og Inger ror dermed i B-finale søndag.

Offisiell resultatliste finnes her.

 

I herrebåten ble det nødvendig å be Erling ta steget inn i baugsetet etter at Martin gikk ut på grunn av en vond rygg i går. I gårsdagens oppsamling gikk det greit å sikre seg en semifinaleplass, men i lørdagens semifinale er det definitiv skarpere konkurranse. Ut gjennom den første 500m er det nok litt mer knotete for Erling, Erik, Oscar og Olaf, de taper fire sekunder til Italia, som i følge World Rowing, flyr oppover banen i front.

Gjennom de neste 1500m er det lite nordmennene kan gjøre med de tre snart blivende finalistene, men i kjølvannet til ledelsen, får den norske båten bryne seg på en duell med naboene i øst, Russland. Regattabanen i Linz, ligger parallelt med Donau, rett utenfor Ottensheim. Norge i bane 6, lengst syd, og Russland i bane 1, lengst nord. Både ved passering 1000m og 1500m er det russerne som har føringen på vegen mot øst.

Men inn gjennom den fjerde og avgjørende 500m er det nordmennene som overtar føringen i duellen og sikrer at de ikke er sist over mål. En femteplass betyr likefullt at Norge får følge av Russland og blir med Frankrike til B-finale, søndag.

Offisiell resultatliste finnes her.

Webdesign fra: New Media AS