Nyheter > Nyheter

WC 2 - Bronse til LM4x

23.06.2018

Det ble et vanvittig spennende finaleløp i lettvekt herrer dobbeltfirer. Didrk, Oskar, Jens og Lars rodde i land en andreplass i fredagens race for lanes. Men i lørdag ettermiddags finale gikk det betraktelig kjappere ut fra start. Tyskland, som måtte se seg slått av nordmennene dagen før, tar føringen fra start og er på topp ved passering første 500m. Italia som nummer to og hjemmehåpet Østerrike som nummer tre. Norge på en foreløpig fjerdeplass, men med Australia åtte tideler bak seg.

I andre 500m er det Italia som tar over ledelsen, og holder denne herfra og inn i mål, med Tyskland hengende på. Nordmennene utkjemper en voldsom duell mot Australia. Kenguruene klokker det inn i sin favør ved både 1000 meter og 1500 meter rodd. Og både Norge og Australia truer Østerrikes medaljesjanser. 

Inn på siste 500 meter er det ny eier av bronsen ved hvert tak, det veksler mellom Østerrike, Australia og Norge. Men på de avgjørende siste hundrede meterene mot mål er det Norge som er raskest av de tre! Didrik, Oskar, Jens og Lars sikrer seg bronsemedaljen på tiden 06:01,00, bare 24 hundrededeler foran Østerrike og 58 hundredeler foran Australia. Dermed sikrer de fire norske lettvekterne Norges andre medalje i denne verdenscupregattaen. 

Offisielle resultater finnes her.

Webdesign fra: New Media AS