Nyheter > Nyheter

WC 2 - SØLV til LM2x

24.06.2018

Italia er raskest ut fra startblokkene i søndagens finale, tar ledelsen. Are og Kristoffer nede på en tredjeplass, med Frankrike på en foreløpig andreplass. Inn mot første mellomtidspassering på 500m er det Italia som har kommando. Norge har spist opp forspranget til Frankrike og klokker seg inn på en foreløpig andreplass. Inn i den andre 500m etablerer nordmennene seg på sølvplassen, men det er fremdeles faretruende langt opp til gullet. Ved passering halvveis er det Italia, Norge og Frankrike som har pallen. På den tredje 500m er det Italia som setter mest press, vel kjent med at nordmennene har en voldsom sprint på lager. Klarer å øke ledelsen på nordmennene til åpent vann mellom hekken til deres Filippi og baugen på den norske båten fra samme italienske båtbygger.

Inn mot mål er det for langt opp til gullet, bak forsøker Frankrike å holde bronseplassen, men må se at Belgia sniker seg forbi. Gullet går til Italia, Are og Kristoffer sikrer sølvet vel to-tredjedels lengde bak, og Belgia tar med seg bronsen.

I etterkant av løpet uttrykker Kristoffer at det var et flott løp etter en god semifinale i går.

«Vi rotet litt med takten i dag. Vi var sen til innveiing, så vi var usikre på hvordan det ville gå, men i løp mot Italia, Belgia og de andre vet vi at det alltid blir tett i teten.»

Offisielle resultater finner du her.

Verdt å merke seg at Irlands mest kjente brødrepar, O’Donovan, ikke deltar i Østerrike. Som alltid er det en svært spennende sesong i lettvekt dobbeltsculler. Får vi se en drømmefinale i the Double Sculls under the Henley Royal Regatta mellom Brun&Strandli og the O’Donovans?

Følg med fra elvebredden i rosportens svar på Holmenkollerennene fra 4.juli!

Webdesign fra: New Media AS