Nyheter > Nyheter

WC 2 - Kjetil på fjerde

24.06.2018

Siste nordmann ut i denne andre verdenscupregattaen er Kjetil Borch i singelsculler. I banen nærmest kamera, men lengst unna publikum skal han bryne seg på den øvrige verdenseliten. Ut fra start er det som i semifinalen Tim Ole Naske fra Tyskland som er raskest ut fra blokkene. Landsmannen Oliver Ziedler blir nesten hengende en kvart båtlengde før han er i gang sammen med resten. Kjetil vel plassert på en andreplass på vei opp mot passering første 500m.

Ved 500m er det Naske som har kontrollen, men Kjetil er under press av den tyske lysluggen, Ziedler. På TV-bildene er de to bortimot likt over tidtagningslinjen, men tyskeren har 14 hundredelers ledelse over nordmannen på tredje. På en fjerdeplass, bare åtte tideler bak, lurer New Zealanderen Robbie Manson, som satt raskeste tid i semifinalene, og er innehaver av verdens beste tid på 6:30,74.

På vei opp til halvveis og 1000m får Kjetil det tøft. Må se at Manson tar fra ham den foreløpige tredjeplassen. Naske fremdeles i front, med landsmannen på andre. Gjennom tredje 500m er det Manson som flytter båt best. Hamrer ut et opptrekk som har ham nesten oppe på siden av Naske. 15 hundredeler skille det de to ved 1500m-merket. Kjetil er nå over sju sekunder bak, og presses av dansken Sverri Nilsen, over i ytterste bane på motsatt side.

Inn mot linjen er det tak for tak om ledelsen, inntil den siste 250 meteren. Der stikker Manson og sikrer seg gullet, med godt over sekundet ned til Naske på sølvplass. Bronsen går til Ziedler.

Kjetil sørger for en fjerdeplass, knappe halvsekundet for Nielsen. Feltet avsluttes av Cubas Angel Fournier Rodriguez, som må sies å ha gitt opp på siste 500m.

Offisielle resultater finnes her.

Neste regatta for Kjetil er også the Henley Royal Regatta på Themsen utenfor London. Her er det duket for ekte cup, med kun to båter i hvert løp; vinn eller forsvinn!

Webdesign fra: New Media AS