Nyheter > Nyheter

EM forsøksløp

03.08.2018

Torsdagens forsøksløp på Strathclyde Loch er overstått og for de norske båtene må det nok sies å ha gått som forventet.

 

KJETIL BORCH (M1x) vant sitt forsøksløp komfortabelt og med 6:53.88 har Hortenseren nest beste tid over de tre forsøksheatene, kun sveitsiske Roman RÖÖSLI fra heat 2 var raskere med tiden 6:53,55. Det skal sies at Kjetil var raskere enn Roman på de første 1500 m, men litaueren og veteranen Mindaugas GRISKONIS i det første forsøksheatet var raskest av de tre på den første tre-fjerdedelen. Semifinalene går lørdag.

 

KRISTOFFER BRUN og ARE STRANDLI (LM2x) ledet fra start til mål i det første av de tre forsøksheatene. I tillegg satt de beste mellomtid på 500m, 1000m, 1500m og bestetid over hele 2000m’en på 06:23,08. Det gir dem med andre ord favorittstempelet på vei inn i semifinalene lørdag.

 

ERIK SOLBAKKEN og OSCAR STABE HELVIG (M2x) smalt ut fra startblokkene i sitt forsøksløp, som om de skulle sittet i sin vante dobbeltfirer; båten de egentlig skulle rodd dette EM. Ledet ved passering første 500m, men fikk kjenne at uttaket med mye fart fra start skulle tilbakebetales med (melke)syrlige strafferenter på den midtre 1000 m. Lar Storbritannia, Romania og Nederland få gå uhindret i kampen om plasseringene for de tre direktebillettene til semifinaler. Dermed venter oppsamling fredag formiddag for nordmennene, hvor det er tre semifinalebilletter og en Svarteper på fire båter

 

MARIANNE MADSEN, HANNA GAILIS INNTJORE, ANNA EEN STURE og INGER KAVLIE (W4x) hadde en betydelig tøffere oppgave foran seg i sitt forsøksheat sammenlignet med herrene senere på dagen. Med kun én direktebillett til medaljefinalen skulle det godt gjøres å få grepet om denne foran de andre veletablerte båtene. Oppsamling venter fredag formiddag, med to direktebilletter på fem båter.

 

MAIA EMILIE LUND og SIRI EVA KRISTIANSEN (LW2x) hadde en lik tøff oppgave som sine medsøstre i dobbeltfirer. Med kun én direktebillett og vinnerne av forrige verdenscupregatta i samme heat ble det strake vegen til oppsamling. Fredag venter en ny sjanse, blant de fem båtene til start får de to beste avansere videre til medaljefinalen.

 

Veiledende løpsplan oppsamling fredag 03.aug (norsk tid)

Klasse

Roere

Start

Bane

Progresjon

1

2

3

4

5

6

M2x

(b) Erik Solbakken

(s) Oscar Stabe Helvig

10:42

SRB

NOR

EST

GRE

 

 

1-3->SA/B

LW2x

(b) Maia Emilie Lund

(s) Siri Eva Kristiansen

11:06

GRE

GBR

SUI

IRL

NOR

 

1-2->FA, 3..->FB

W4x

(b) Marianne Madsen

(2) Hanna Gailis Inntjore

(3) Anna Een Sture

(2) Inger Kavlie

12:12

CZE

FRA

NED

ROU

NOR

 

1-2->FA, 3..->FB

 

Oppvisningsløp / testløp fredag 03.aug (norsk tid)

Klasse

Roere

Start

Bane

Progresjon

1

2

3

4

5

6

LM4x

(b) Didrik Wie-Soltvedt

(2) Oskar Sødal

(3) Jens Holm

(s) Lars Benske

11:42

RUS

ITA

NED

CZE

HUN

NOR

Race for lanes

 

Webdesign fra: New Media AS