Nyheter > Nyheter

EM semifinaler

05.08.2018

I løpet av lørdagen kvalifiserte både BORCH og BRUN&STRANDLI seg til finaler. Den tunge herredobbelen fikk det for tungt i sin semifinale og skal til B-finale. Og de to norske dobbeltfirerne satt punktum for sin EM-deltagelse på  Strathclyde Loch.

 

ERIK SOLBAKKEN og OSCAR STABE HELVIG (M2x) var tregest ut av startblokkene lørdag, men tok seg forbi Belgia innen første 500m passering, men to sekunder bak Nederland i front. På vei til halvveis er det Romania som tar ledelsen, Norge taper ikke mer enn sekundet opp til ledelsen, men har to og et halvt sekund opp til finaleplass. Men i den tredje 500m henger ikke de norske herrene med på kjøret som pågår i front, er nesten sju sekunder bak ved passering 1500m. Romania, Frankrike og Nederland virker å ha kontroll i front. Italia har derimot ingen planer om å miste anledningen til å kjempe om medaljer, setter inne en kjempespurt foran publikumstribunene i mål, og sniker seg inn knappe 26 hundredeler foran Nederland. Romania, Frankrike og Italia skal til medaljefinalen, Erik og Oscar får følge av Nederland og Belgia i B-finalen søndag.

 

MARIANNE MADSEN, HANNA GAILIS INNTJORE, ANNA EEN STURE og INGER KAVLIE (W4x) kunne ikke gjøre så mye med Italia, som stakk fra feltet allerede i løpet av de første 500m. Men den norske damedobbeltfireren lå godt plassert for en spennende kamp mot både Tyskland og Tsjekkia. Ved passering 500m er 9 hundrededeler opp til Tyskland og lik tid med Tsjekkia. Norge og Tsjekkia får ikke helt til å følge Tyskland som opprettholder mer av den gode farten fra første 500m. Halvveis er det over to sekunder fra den norske baugspissen opp til den tyske, men den spennende duellen mot Tsjekkia fortsetter, litt over tidelen i favør de norske damene. På siste tusenmeteren til mål drar Tsjekkia fra på en tredje 500m, men Marianne, Hanna, Anna og Inger er sterkest på avslutningen. Spurter inn i mål og tar fjerdeplassen, og setter punktum i EM med en tiendeplass totalt.

 

DIDRIK WIE-SOLTVEDT, OSKAR SØDAL, JENS HOLM og LARS BENSKE (LM4x) klarte dessverre ikke å følge opp fredagens testløp i medaljefinalen lørdag. Henger ikke like godt på feltet ut fra start, nede på en femteplass kontra andreplass fredag, or har halvannet sekund opp til medaljekandidatene. Italia er det ingen som kan hamle opp med, de ror ensam i tet hele veien til mål, setter ny bestetid i et europeisk mesterskap og kan telle hele veien til et tusen og åtte før neste båt er i mål. Norge er litt tettere på medaljene ved passering halvveis enn ved første 500m, men klarer aldri å gire opp til samme fart som båtene i front. Den foreløpige femteplassen ved første mellomtidspassering blir tilslutt en sjetteplass ved målgang.

 

KJETIL BORCH (M1x)lar seg ikke affisere av at de øvrige i feltet har en raskere første 500m enn han selv, fjerdeplass ved passering, drøye sekundet bak Litauens GRISKONIS i front. Kjetil tar en plassering til på vei opp til passering halvveis på 1000m og plasserer seg på en andreplass, to sekunder bak Litauen ved 1500m. Inn mot mål forsøker serberen MARJANOVIC å legge press på Hortenseren, men han svarer med å legge mer press på GRISKONIS i front. Ved målgang er det Litauen, Norge og Serbia som går videre til medaljefinale søndag.

 

KRISTOFFER BRUN og ARE STRANDLI (LM2x) henger godt på Italias føring fra start i semifinalen lørdag. Så vidt over to tideler står det i italienernes favør ved passering 500m, og to tideler blankt skiller ved passering halvveis på 1000m. Årets nye franske kombinasjon forsøker å holde følge, men må se at forspranget til de to i front øker og øker. I den tredje 500m forsøker Italia å stikke fra Kristoffer og Are, men klarer ikke å øke forspranget med mer enn 8 hundrededeler på passering 1500m. I den fjerde 500m er det den norske båten som overtar ledelsen, ingen av lagene ser ut til å gire opp til den avgjørende sprinten. Italia er kanskje godt fornøyd med å sikre finalebilletten. Norge først, deretter Italia og ettersom Frankrike går på smellen, er det overraskende Ukraina som slår følge med til søndagens finale.

 

 

A-finaler søndag 05.aug (norsk tid)

Klasse

Roere

Start

Bane

Resultater

1

2

3

4

5

6

LM2x

(b) Kristoffer Brun

(s) Are Strandli

12:30

UKR

ITA

IRL

NOR

BEL

POL

1->GULL, 6..->6.tot

M1x

Kjetil Borch

13:15

POL

RUS

LTU

SUI

NOR

SRB

1->GULL, 6..->6.tot

 

B-finaler søndag 05.aug (norsk tid)

Klasse

Roere

Start

Bane

Resultater

1

2

3

4

5

6

M2x

(b) Erik Solbakken

(s) Oscar Stabe Helvig

11:20

BEL

GER

NED

GRE

NOR

SRB

1->7.tot, 6->12.tot

LW2x

(b) Maia Emilie Lund

(s) Siri Eva Kristiansen

11:41

GRE

AUT

IRL

GER

NOR

 

1->7.tot, 5->11.tot

 

Webdesign fra: New Media AS