Nyheter > Nyheter

VM: Kvartfinaler

11.09.2018

Onsdag morgen er det Birgit Skarstein som får åpne kontingenten av norske båter i VM. 08:40 norsk tid ror hun forsøksheat mot Italia, Sverige og Canada. Her er det kun én direktebillett til finalen, øvrige må til oppsamling.

            Deretter er det den lette dobbeltfireren sin tur, de ror for en plass i finalen og må enten vinne eller bli nummer to i sitt oppsamlingsløp mot USA, Irland, Tyrkia og Algerie. Løpet deres går 10:57.

            Så er det dags for kvartfinaler, hvor det er lettvekterne Kristoffer Brun og Are Strandli som får teste kreftene mot de irske brødrene O’Donovan. De tre beste lettvekts dobbeltscullerne går videre til semifinale og det er ingen tvil om at brødreparet fra Irland vil forsøke å revansjere EM-gullet Are og Kristoffer sikret seg for en knapp måned siden. Starten går 14:18.

            Klokken 14:42 skal Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig sette alle kluter til for å sikre seg en semifinalebillett. I dobbeltsculler møter de Ukraina, Italia, Estland og Zimbabwe, og er nødt til å krysse mållinjen først eller som nummer to for å sikre seg avansement oppover i VM.

            Siste norske båt ut på onsdag er Kjetil Borch i singelsculler. Her blir det intet mindre et oppgjør mellom to av Olaf Tuftes kamerater; Ondrej Synek fra Tsjekkia og klubbkamerat fra Horten, Kjetil. Synek er regjerende mester fra Sarasota i fjor, og vant første verdenscupregatta i Beograd, hvor Kjetil ble nummer 9. Men siden har tsjekkeren ikke stilt til start i verken de påfølgende verdenscupregattaene eller EM. Hvem av de to kommer til å krysse mållinjen først i onsdagens kvartfinale, som starter 15:53?

 

Veiledende løpsplan onsdag 12.sep

Klasse

Løp

Roere

Start

Bane

Progresjon

1

2

3

4

5

6

PR1 W1x

H2

Birgit Skarstein

08:40

ITA

SWE

NOR

CAN

 

 

1->FA, 2..->R

LM4x

R1

(b) Didrik Wie-Soltvedt

10:57

USA

IRL

TUR

NOR

ALG

 

1-2->FA, 3..->FB

(2) Oskar Sødal

(3) Jens Holm

(s) Lars Benske

LM2x

Q3

(b) Kristoffer Brun

14:18

CHI

DEN

IRL

NOR

SUI

NZL

1-4->A/B, 4..->SC/D

(s) Are Strandli

M2x

R2

(b) Erik Solbakken

14:42

UKR

ITA

NOR

EST

ZIM

 

1-2>SA/B, 3..->SC/D

(s) Oscar Stabe Helvig

M1x

Q2

Kjetil Borch

15:53

FRA

ISR

NOR

CZE

SRB

USA

1-3->SA/B, 4..->SC/D

 

Følg alle løp direkte hos World Rowing:

Webdesign fra: New Media AS