Nyheter > Nyheter

VM: Dobbel til semi

13.09.2018

Onsdag ettermiddag var det egentlig dags for både oppsamling i dobbeltsculler og kvartfinaler i singelsculler, men løpene ble avlyst. Sterk vind skapte urettferdige forhold mellom banene, noe Danmark fikk smertelig erfare i lettvekt dobbeltsculler. De opplevde det som sjanseløst å konkurrere i kvartfinalen der våre to nordmenn, Kristoffer Brun og Are Strandli, ble nummer tre, bak Irland og New Zealand.

 

Torsdag morgen ble det derfor Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig som ble første båt ut i dagens løpsprogram. I det andre oppsamlingsheatet i dobbeltsculler tok de ledelsen fra første åretak og holdt en overbevisende ledelse med nesten åpent vann ved passering halvveis, 1000m. I den tredje 500m ble det tydelig at Estlands løpsopplegg sikter seg inn på en sterk overgang fra 1250m og inn i mål. Setter inn både mer kraft og øker takten sammenlignet med nordmennene, spiser opp vel to sekunder av nordmennenes ledelse ved passering 1500m. I den siste 500m overtar Estland ledelsen og ror inn til seier i dette andre oppsamlingsheatet. Men med andreplass for Erik og Oscar er semifinalebilletten sikret. Landslagstrener Johan Flodin oppsummerer andreplassen fra sidelinjen ved målgang som «ukomplicerad!».  

 

I fredagens semifinaler må det hentes ut mer fart skal det være aktuelt med en finalebillett. Foruten de fire heatvinnerne fra søndag; New Zealand, Nederland, Storbritannia og Tyskland, slår Sveits, Polen, Frankrike, Romania, Irland og Bulgaria følge med Estland, og Erik og Oscar til semifinaler. Disse er foreløpig planlagt til 08:19 og 08:27, norsk tid.Webdesign fra: New Media AS