Nyheter > Nyheter

VM: Kjetil til semi

13.09.2018

I singelscullernes kvartfinaler var duket for et fantastisk oppgjør mellom årets Europamester Kjetil Borch og regjerende Verdensmester Ondrej Synek. Ut fra startblokkene er det Kjetil som tar føringen, holder ledelsen nedover banen og virker til å cruise greit, kanskje mot seier i denne kvartfinalen. Tsjekkia på en andreplass og Serbia på en foreløpig tredje.

Men ved 1200 meter viser tsjekkeren at han har hatt nytte av høydeoppholdet i Livigno, der kompis Olaf Tufte ble med på «sommerferie». Ligger ett slag lavere på taktklokken sammenlignet med Kjetil, men på speedometeret er det 1.44 m/s mer fart i den tsjekkiske båten. Har åtte tidelers ledelse ved passering 1500m. Inn foran publikum er det ingen av de to som er interessert i å blåse noen krefter på en spurt. Begge to holder steinansiktene etter passering mål, her er det ingen som er interessert i å avgi noen miner om dette var et løp der det krevdes noe tømming. Kjetil slår av en prat med Johan og Daniel før han fortsetter med å vaske ut. Synek er mer enn nok fornøyd med å få kastet vannflasken til seg fra bredden av den utgravde regattabanen her i Plovdiv.

Hjemme i Norge mener Olaf at Kjetil nok har brukt dagens kvartfinale til å føle litt på hva Ondrej har å by på, uten å måtte gi alt i dag. The game is on! =D

Over de fire kvartfinalene i dag er det Kjetil som noterer seg raskeste første 1000m. Er det del to i hans og landslagstrener Johan Flodins plan for formtopping søndag

Hovedpersonen selv melder at dagens løp var etter plan, det var å kjenne på hva Ondrej har å by på. Greit å ha raskeste første 1000m, med må legge på mer fra 1200m. Vurderte å ta en liten spurt, men ikke aktuelt å skulle tømme seg i dag, med mindre enn 23 timer til neste løp.

Kjetil mest interessert i hvem av de tolv semifinalistene hadde raskeste 1500m i dag. Planen for morgendagens semifinale legges når det er klart hvilke fem andre som blir å se i semien.

Robbie Manson fra New Zealand var raskest på første 1500m, men over hele distansen er det Tysklands nye stjerneskudd, Oliver Zeidler, som går fra kvartfinalene med bestetid på 06:49,10. Semifinalene går fredag kl 08:50 og 08:58, norsk tid.

Webdesign fra: New Media AS