Nyheter > Nyheter

VM: Brun&Strandli til FINALE!

13.09.2018

Etter onsdagens kvartfinaler i lettvekt dobbeltsculler kunne en neste får inntrykk av at det var rusk i det norske medaljemaskineriet. En tredjeplass i det siste kvartfinaleheatet, som av spesielt Danmark høstet sterk kritikk for urettferdige baneforhold, var ikke den dominerende progresjonen man har blitt vant til av våre medaljeprodusenter.

Men i torsdagens første semifinale var det aldri noen tvil. Are og Kristoffer tok ledelsen fra start med Spania som nærmeste utfordrer. Ved passering første 500m er spanjolene halvsekundet bak, og forsøker å presse nordmennene i den andre deldistansen opp til passering halvveis. Klokken viser kun 23 hundredeler mellom de to på 1000m-merket, men derfra og inn øker Kristoffer og Are avstanden ned til de øvrige i feltet. Ved 1500m har de over sekundet til Spania. Og i den siste og avgjørende 500m er det ingen som kan gjøre noe med Brun&Strandli. Vinner sin semifinale på 6:23,70, New Zealand kniper andreplassen i spurten, 2.83 bak, med Spania inn på den siste kvalifiseringsplassen, 3.42 bak nordmennene.

I det andre semifinaleheatet er det Italia som dominerer, leder fra start til mål og vinner på tiden 06:21,94. Belgia holdt andreplassen ved passering 1000m, men brødrene O’Donovan fra Irland plasserer seg akkurat foran dem ved passering 1500m. Inn mot mål er det belgierne som har byr på den raskeste spurten av de to. Belgia inn på en andreplass på 06:22,83. Irland sikrer seg den siste finalebilletten på tiden 06:23,78.

Lørdag kl 11:16, norsk tid, går finalen i lettvekt dobbeltsculler. I fjor forelso Kristoffer Brun å finne frem chipsen til finalen i lettvekt singel, i år skyter Are Strandli kjapt inn at lørdagens finale blir for spennende til å spise chips:  

- Det blir en lei ryddejobb med å støvsuge stua etterpå!


Finalen ser du selvsagt direkte på www.WorldRowing.com

 

Webdesign fra: New Media AS