Nyheter > Nyheter

VM: Kjetil til FINALE!

14.09.2018

Det var Harry Leask fra Storbritannia som tok ledelsen ut fra start i det første semifinaleheatet i Plovdiv. Men det nordmannen i bane 5 har ingen planer om å la briten få sitte der lenge, Kjetil tok over ledelsen innen passering 500m, med Nico Stahlberg fra Sveits på en foreløpig andre, men vi vet at Robbie Manson fra New Zealand vil starte opphentingen i løpet av midtre tusen.

Kjetil i front frem til passering halvveis ved 1000m, halv lengde ned til Manson. Men New Zealanderen gjør et forsøk på å passere Kjetil. Vil han klare å tukte nordmannen i denne tredje 500m. På 39 i takt er Manson bare meteren bak Kjetil ved 1350m, men Kjetil holder stand. Kjetil ennå på en førsteplass ved 1500m, 17 hundrededeler foran New Zealand.

Ved 1600m klarer Manson å snike seg opp helt på siden av Kjetil, men Hortenseren har ingen plan om å la Robbie få hente noen seier her. Holder ledelsen, selv om Robbie presser hardt og har med seg Harry Leask fra Storbritannia på slep.

Publikum heier taktfast «Kiwi! Kiwi! Kiwi!» fra tribunene, men her i Plovdiv er det poteter fra Vestfold som gjelder! Kjetil setter inn spurten på siste 150m og øker ledelsen inn over målstreken med en lengde! Kjetil inn på tiden 6:43,35, med Harry Leask på en andreplass og Robbie Manson nede på en tredje.

I finalen søndag får de tre følge av Ondrej Synek fra Tsjekkia, Oliver Zeidler fra Tyskland og Mindaugas Griskonis fra Litauen. Synek inn vel fem sekunder tregere enn Kjetil, men han satt tydelig ned farten på de siste 50m av løpet og lot båten nærmest gli over mållinjen på de siste tjue meterene.

Søndag går finalen kl 11:04 norsk tid og den kan følges direkte på www.WorldRowing.com!

Webdesign fra: New Media AS