Nyheter > Nyheter

VM: Dobbel til B-finale

14.09.2018

Dobbeltsculleren med Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig nådde semifinalen etter å ha levert et godt løp i oppsamlingen. I semifinalen er det, som mentor Olaf Tufte var kjapp med å poengtere i går, særdeles tøffere. Det er her en virkelig får kjenne på hvilket nivå utøverne har oppnådd i løpet av sesongen.

Erik bekrefter at både han og Oscar «rodde opp til start vel vitende om at for å avansere til en finale måtte vi levere vårt livs løp i dobbeltsculler».

Ut fra start henger nordmennene med feltet, ligger kun en lengde bak for å kvalifisere til finale ved første passeringspunkt på 500m. Vel to sekunder opp til Sveits som er på en foreløpig tredje. Opp mot 1000m og halvveis er de kun fem sekunder bak Tyskland i front, men har nå tre og et halvt sekund til siste finalebillett.

Den midtre 1000m går omtrentlig på jevn marsjfart, som Erik i etterkant skyter inn at opplevdes som godt levert. Men ved passering 1500m er det fremdeles fire sekunder opp til finalebilletten; det er Frankrike som har tatt over ledelsen, Tyskland er på en andre og Sveits på tredje.

På den siste 500m er det nok en liten erkjennelse i den norske båten at det blir en B-finale som skal avslutte årets VM. Setter ikke inn noe ordentlig sprut i sluttspurten og tar femteplassen.

Det betyr at Erik og Oscar blir med Nederland og Bulgaria til B-finalen, hvor de får selskap av Polen, Irland og Estland.

Erik og Oscar lover at de i søndagens plasseringsfinale skal slå hjemmelaget, Bulgaria, og gi Estland en god fight til linjen. «Vi har hatt en god duell mot dem tidligere. Nederland har vært svært kjappe på første 500m, men vi ønsker å måle krefter med dem også.»

Nå skal det restitueres godt for å levere en god avslutning på årets VM. Søndag går finalen kl 09:54 norsk tid og du ser denne direkte på www.WorldRowing.com

Webdesign fra: New Media AS