Nyheter > Nyheter

VM: Jens ror finale

15.09.2018

Kristoffer Brun må stå over lørdagens VM-finale i Plovdiv grunnet sykdom. Jens Holm, fra Sarpsborg roklubb, som har deltatt i båtklassen lettvekt dobbeltfirer i årets VM, overtar plassen hans.

Det var fredag morgen i sammenheng med forberedelser til treningsøkt ved soloppgang at Kristoffer følte seg dårlig. Han ble umiddelbart fulgt opp og ivaretatt av landslagets støtteapparat og det internasjonale roforbundets medisinske komité.

Den norske lettvektsdobbeltfireren ble vinket rett inn til bryggene etter målgang i B-finalen fredag ettermiddag kl 15:10. Der informerte landslagstrener Johan Flodin at alle fire var aktuelle som reserverer til lørdagens finaleløp. Kl 16:30 (bulgarsk tid) ble det klart at Jens Holm ville bli Kristoffer Bruns reserve.

Lørdag morgen kl 06:30 (bulgarsk tid) ble det av helsemessige årsaker bestemt at Jens Holm og Are Strandli ror årets VM-finale i lettvekt dobbeltsculler. Are Strandli hadde veto i beslutningen om båten som helhet skulle delta eller trekkes.

Landslagstreneren informerer at det tross omstendighetene er en «positivisme i laget, Jens og Are har rodd 4 kilometer her i morges for å sjekke innstillinger på båten og er nå klare for innveiing kl 10:16 (bulgarsk tid). De er begge innstilt på å gjøre alt som står i deres makt i finalen kl 12:16.»

Jens Holm, 24 år, er fra Sarpsborg roklubb og gjorde sin entré i internasjonal seniorroing allerede i 2016. Da tok han bronse i den tredje verdenscupregattaen, som ble avholdt i Poznan, Polen, i lettvekt dobbeltfirer. Jens har hatt «fast» plass i lettvektsdobbeltfireren siden og får i dag sin livs opplevelse når han sitter i «Centre lanes», rosportens svar på Pole Position, i en VM-finale i lettvekt dobbeltsculler.

Dagens finale følger du direkte via www.WorldRowing.com:

Webdesign fra: New Media AS