Nyheter > Nyheter

VM: Femteplass!

15.09.2018

Med kun fire kilometer på baken i samme båt var det knyttet stor spenning i den norske troppen til hvordan Jens Holm ville løse oppgaven med å fylle Kristoffer Brun sine sko. Men på baugplassen i den norske dobbeltsculleren var det ingen snev av usikkerhet å se rett i forkant av roll call startet og Attention! ble gitt. 

Jens og Are knallsterkt ut fra start, på linje med Italia. Holder overlapp med det italienske laget opp til 500m, og er parallell med Irland til 750m. Fra sidelinjen, på sykkel, utbryter landslagstrener Johan Flodin: "Jaha, skal du utjevne antallet VM-medaljer i dag, Are?"

Gjennom den midtre 1000m utvikler løpet seg til en kamp mellom Irland og Italia om VM-gullet. På plassene bak er det Norge, Belgia og New Zealand som bytter på hvem som har bronsemedaljen i hendene.

I mål blir det Irland som vinner, Italia tar sølv og Belgia vinner bronsen. New Zealand ender på fjerdeplass og våre to helter, Jens og Are, sikrer en femteplass i VM, foran Spania. Jens har med andre ord imponert Kristoffer, Are og resten av det norske laget med å levere så solidt tatt den knappe halvtimen han og Are fikk sammen på vannet samme morgen.

Kristoffer Brun, som snek seg ut av hotellrommet for å se finalen med egne øyne, spøker med et snev av alvorstung ydmykhet at "jeg skønner jo at plassen min kan ryke!" Underforstått at det er en stolthet over kvaliteten i det norske rolandslaget!

"Jeg ble ikke mindre misfornøyd, men mer imponert! Det finnes noe potensiale her."

Assisterende landslagstrener Johan Lidberg følger opp med "det finnast så stort hjerta i den her lettvektsdobbeltfyran!"

Norges Roforbund gratulerer Jens og Are med en flott prestasjon og gleder seg stort til hva neste sesong bringer, med en frisk Kristoffer Brun, klar til å revansjere!

Webdesign fra: New Media AS