Nyheter

Beach Sprint-VM og World Rowing Masters Regatta denne helgen

Denne helgen går det for seg i både Genoa, Italia, og Brandenburg, Tyskland.

WR Masters Regatta

I Brandenburg stiller tusenvis av veteranroere til det som årlig betegnes som "Masters-VM", og som alltid er det mange nordmenn med både på startstreken og på festen. De første norske medaljene er allerede i boks!

Informasjon om WRMR finnes her, men i denne regattaen er det så mange påmeldinger og resultater at World Rowing og arrangør outsourcer resultatservicen til RegattaCentral. Sjekk om du finner noen fra din klubb å heie på!

Beach Sprint-VM

I Genoa er det klart for "del 2" av World Rowings Coastal-VM, med Beach Sprint-øvelsen denne helgen. Som kjent gikk langdistansedelen av stabelen forrige helg.

Beach Sprint blir OL-øvelse for første gang i 2028-OL i Los Angeles, og det forventes derfor et høyt nivå i konkurransene i år og de kommende årene.
Norge stiller med to utøvere: Siri Eva Kristiansen (Drammen) og Andreas Sørskaar (Christiania). Begge ror individuelt i singel-klassen, og sammen ror de i mixed dobbeltsculler.

Mye vind og bølger har gjort at dagens innledende løp er utsatt til i morgen. For informasjon, resultatservice og LIVE-sending, se World Rowings hjemmeside.

Er du en av få som fortsatt lurer på hva Beach Sprint egentlig er, men ikke tør å spørre? World Rowing har laget en liten intro-video - sjekk den ut: