Nyheter

Utsatt frist: Coupe de la Jeunesse - Beach Sprint, 1.-3. november, Los Alcazares, Spania

Coupe-organisasjonen inviterer til Beach Sprint i Spania.

Coupe de la Jeunesse arrangerer i år Beach Sprint i nærheten av Murcia og Alicante i Spania. Det skal konkurreres i disse klassene: 

  • U19: M1X, W1X, M2X, W2X og Mix2X

I den sammenheng ber vi interesserte klubber ta kontakt med Roforbundets Coastal-utvalg på nby@altinget.no innen 25 september.

Som kjent er Beach Sprint på OL-programmet i Los Angeles i 2028, og i lys av det ser Toppidretts-/Coastal-utvalget regattaen som en god arena for rekruttering av fremtidige Coastal-roere.

Samtidig vil uttak til regattaen være basert på utøvere som har gode forutsetninger for positive opplvelelser i Spania. Aktuelle utøvere må enten ha vært med i Coastal-NM eller tilsvarende, eller klubber må på annen måte kunne dokumentere at utøverne har relevant og nødvendig erfaring med Beach Sprint-roing. Et eventuelt uttak forplikter også til relevant trening i forkant av regattaen på teknikk og andre ferdigheter som er typisk for Coastal-roing generelt og Beach Sprint-øvelsen spesielt. Vendinger, slalom, entry/exit i båt etc, er alle aktuelle ferdigheter. Roere som ikke har konkurrert/trent i Beach Sprint vil i utgangspunktet ikke være aktuelle for uttak.

Merk at ved uttak forplikter klubber seg til å stille med lagleder/støtteapparat og til å bidra med organisering av tur (reise/overnatting/båtleie), Roforbundet vil selvsagt også hjelpe til, men det vil være obligatoriske støttefunksjoner som klubber selv må organisere og dekke, som båtholdere, navigasjonshjelp fra land, etc. Ved spørsmål om oppgaver og behov under Beach Sprint-regattaer, ta kontakt med nby@altinget.no. Klubber vil gjennom slik deltakelse få god og nyttig opplæring og kompetanse innenfor Beach Sprint.

Vi har fått bekreftet at det er tilstrekkelig at utøvere/støtteapparat er på plass i Los Alcazares torsdag ettermiddag/kveld (31. oktober),

For mer informasjon om arrangementet, se her.