Nyheter

Litt info om uttak og uttaksprosesser (aldersbestemte klasser)

Se informasjon fra Toppidrettsutvalget nedenfor:

U19EM

Med referanse til tidligere informasjon om uttak, har Toppidrettsutvalget (TIU) tatt ut følgende båt til U19EM i Polen basert på testløp:

Herrer Dobbeltfirer (U19M4X):

Henrik Melhus Høeg (Christiania)

Mads Reite (Christiania)

Ask Svorkmo Bergmann (Bærum)

Sander Stundal De Vos (Bærum)

Toppidrettsutvalget ønsker lykke til i EM!

Uttak Nordisk Mesterskap/Baltic Cup

TIU ønsker å komme med en presisering til Uttakskriterier 2024 for å unngå tvilstilfeller:

Hvis en klubb/krets har stilt med samme utøvere/lag i mer enn ett uttaksløp på en regatta, og disse har oppnådd resultater som kvalifiserer til uttak i mer enn en båtklasse, må TIU få beskjed innen regattaens siste løp dersom klubb/krets har prioriteringer i uttaket.

  • Eksempel: Hvis et lag vinner både 2- og 2x i Nordisk uttaksløp under Stokkavannsregattaen, må det klargjøres overfor TIU innen regattaens siste løp hvilken båtklasse som er den prioriterte, hvis klubb/krets har slik prioritering. TIU vil prøve å hensynta slik informasjon.

TIU minner også om tidligere gitt informasjon:

Det forventes at alle som stiller til uttak og deltar i uttaksregattaer, inkl til Nordisk Mesterskap og Baltic Cup, ror de båtklassene/båtene de blir tatt ut til i mesterskapet. Altså skal alle som stiller lag i et uttak, følge uttaket.

Alle klubber bes naturlig nok om å kjenne til årets Uttakskriterier.

U23EM

I Uttakskriteriene står det at "TIU vurderer muligheten for et større lagbåtprosjekt (M8+/D4-) til U23EM. Vi vil komme tilbake til dette." Foreløpige vurderinger er at interessen blant norske klubber dessverre ikke har vært tilstrekkelig stor til å realisere dette. Beslutning om dette vil basere seg på deltakelse og nivå i kommende regattaer.

Uttak generelt

Toppidrettutvalget publiserer uttak på roing.no. Eventuelle henvendelser til TIU gjøres i etterkant av uttak. Klubber som tidligere har meldt inn utøver(e) eller lag som aktuelle for representasjon, skal være trygg på at disse er med i vurderinger.

Ved ny informasjon om uttaksprosesser eller uttak, vil dette gis til alle samtidig.

Toppidrettsutvalget