EM Junior 2019

Norges Roforbund stilte med to lag til Junior EM i Essen, Tyskland. Det endte med en 14 og en 18 plass.

Mer informasjon om arrangementet finnes på FISAs nettsder her

Fullstendige resultater finnes her

Dame dobbeltsculler med: Karoline Masch og Hannah Grude med trener Tom Torgersen.
Damer dobbeltsculler

Jentedobblen starter sine uttaksløp 18 mai 10:40. I klassen er det totalt 19 påmeldte båter. Båten har hatt 50% utskiftning av mannskap siden det opprinnelige uttaket og er med det en relativt ny kombinasjon med Hannah Grude (Ormsund Roklubb) og Karoline Masch (Drammen Roklubb) som trenes av Tom Torgersen (Drammen Roklubb).

Forsøk og finaler

Jentene måtte ut i oppsamling etter forsøksløpet hvor det ble rodd hardt. Hannah og Karoline lå lenge på en 4. plass foran både den Serbiske og Bulgarske båten frem til 1500m rodd og endte til slutt på en 6. plass i heatet og kvalifiserte dermed til C-finalen.

C-finale

Jentene rodde inn til en 6. plass i c-finalen og en 18 plass totalt imesterskapet.

Tinius Wilhelmsen, Marius Ahlsand, Andreas Sørskaar, Erik Johansen og  Jonathan Wang Norderud med trener Esther Verburg.
Herrer dobbeltfirer

Guttedobbeltfireren starter sine uttaksløp 18. mai 11:55. I klassen er det totalt 18 påmeldte båter. Laget bestående av Christiania roerne Tinius Wilhelmsen, Andreas Sørskaar, Erik Johansen og Marius Ahlsand (med reserve Jonathan Wang Norderud) har hatt mye samtrening gjennomm vinteren, både på maskin og på vann. Båten tok gull i den internasjonale Ghent International Spring Regatta en måned siden, og trenes av Esther Verburg (Christiania Roklub).

Etter å ha hektet i en bøye i forsøksløpet måtte herredobbeltfireren også ut i oppsamling. Guttene fikk en litt treg start i oppsamlingen, men derfra bare økte farten og kom i mål på en 5 plass og kvalifiserte dermed til C-finalen.

C-finale

I finaleløpet var guttene nest raskest ut fra start, bak Bulgaria. Dobbeltfireren holdt farten oppe gjennom løpet og endte opp med en 2 plass i C-finalen og en 14 plass totalt i mesterskapet.

Uttak World junior EM Essen 18-19. mai 2019

Norges Roforbund har i tatt ut følgende lag til junior EM.