Nyheter
HM Kongens pokal gikk til Inger Seim Kavlie (CR) og Jonas Slettemark Juel (NSR)
HM Kongens pokal gikk til Inger Seim Kavlie (CR) og Jonas Slettemark Juel (NSR)

Et flott NM er historie!

Flotte forhold hver dag, Christiania tok Emil Mørchs Pokal og kongepokalene gikk til Inger og Jonas.

Rettferdige forhold, god stemning, en del tette dueller og mange frivillige i sving; Årets NM ble bra, det!

Oppsummeringene fra årets siste nasjonale regatta (Baltic Cup går denne helgen på Tunevannet), er nok mange og ulike, og sikkert avhengig av oppturer eller nedturer, pokaler eller 5. plasser, bølger fra streamingbåt eller urettferdig motvind som kun fantes i bane to. Men de fleste vil nok være enig i at det, stort sett i alle fall, gikk mer enn greit for seg på Årungen sist helg. Flere klubber hadde stilt opp i det som etter hvert ble et dugnadsprosjekt. Drammen, Bærum, Moss, NSR, CR, Ormsund og Horten (og sikkert flere!) spilte på lag og loset alle gjennom mesterskapene - fra åtterløpene fredag til damer dobbeltfirer søndag. Dommere, jury, utøvere, lagledere, klubber og frivillige - takk for innsatsen!

Resultatene er blitt historie, og før de arkiveres i NRs dype kjellere på Ullevål, finnes de altså her (og de siste par årenes resultater her). Det er umulig å liste opp alle prestasjonene fra årets NM på denne siden, men det er verdt å merke seg alle de gode prestasjonene i juniorklassene, både på jente- og guttesiden. Relativt til prognosetider var det bemerkelsesverdig mange gode resultater blant de yngre - det er spennende! Uansett, det ble en helg med både smelltette dueller og helt suverene vinnere. Gratulerer til alle nybakte norgesmestre!

Helgen ble avsluttet med premieutdelinger og utmerkelser. Ordføreren i Ås var med og delte ut kongepokalene til Inger Kavlie (CR) og Jonas Juel (NSR), begge for sine prestasjoner i singelsculler hhv søndag og lørdag. I følge kongepokalkomiteens leder, Kjetil Undset, var det heller ikke i år en enkel oppgave å kåre vinnerne. Det betyr at det har vært flere fremragende prestasjoner, men der Inger og Jonas altså kom ut helt på topp. Begge rodde for øvrig maaaange løp. Inger stilte i alle løp som gikk an (dvs 6), og i flere båttyper rodde Jonas både forsøk og semifinaler før medaljer kunne innkasseres.

Emil Mørchs pokal ble i år, igjen, tildelt Chrisitania Roklub som NMs beste klubb. Klubben var vel egentlig allerede i fjor å betegne som suverene, men i år ble det nesten litt mye. Klubben karret til seg godt over 60 poeng, ti mer enn i fjor. Der klubben i fjor først og fremst kunne lene seg på sine kvinnelige medlemmer som de store poengplukkerne, tok også herrene for seg mye av innhøstingen i år. Kanksje var det ikke så overraskende at 4 av poengene kom i senior herreåtteren, en klasse rivalen NSR har 'eid'. I år ble NSR forvist ned fra toppen av podiet - av CR - for første gang siden 2001, og for andre gang siden 1994.

Tildelingen av Rosportens Venners Ærespokal til Tine og Helge Bjonge mottok stor applaus, og er omtalt i en egen artikkel her på roing.no.

Utdeling av premier i forbindelse med Hofseth Cup foregikk kontinuerlig gjennom søndagen med drøssevis av ulike premier til mange av deltakerne. I tillegg var det tre hovedpremier som ble utdelt på tampen av dagen; Nye Concept2-romaskiner MED slides gikk til Horten, Sarpsborg og Ormsund. Kåring og premiering av klassevinnerne i Hofseth Cup kommer vi relativt snart tilbake til her på nettsiden, da den elektronsike databehandlingen skapte litt krøll i innspurten.

Takk igjen til alle som bidro til å lage en så fin helg på Årungen.