Nyheter

Fanaregattaen 2024

28. september arrangerte Fana Roklubb sprint- og langdistanseregatta på Nordåsvannet.

I Fana har denne regattaen i flere år nå vært en årlig tradisjon og skapt mye bra racing og spennende løp. Regattaen består av en 600 meter sprint, tett etterfulgt av en 6 km omvendt jaktstart. Tiden på sprinten blir omgjort til tid på 6 km. slik at man kan kåre en sammenlagt vinner av regattaen. Vi tilrettelegger for at lag av alle aldre og kjønn skal kunne stille på samme grunnlag ved å benytte handikap-beregninger.

Årets Fanaregatta ble en stor suksess, til start stilte det totalt 9(!) åttere, hvorav 6 var studentbåter fra Bergen. Lagene ble delt opp i to heat til sprinten, og det var Sjøkrigsskolen sitt førstelag som rodde inn til raskest tid. Etter tiden hadde blitt korrigert for handikap viste det seg at det var masters-laget fra Fana som stakk av med en knapp seier fra sprinten med 0,2 sekund bedre korrigert tid enn Sjøkrigsskolen.

På langdistanse-løpet var det BSI damer som ble sendt ut først. De neste lagene måtte vente med antall sekunder de slo laget bak dem på sprinten, ganget med 10, slik at lagene i teorien skulle krysse mål likt.

Etter alle lagene var sendt ut var det seniorgjengen fra Fana som imponerte. Guttene fra Fana fikk best tid og var over et minutt raskere enn Sjøkrigsskolen som hadde nest beste tid. Etter handikapberegning derimot, viste det seg at master-laget fra Fana hadde overprestert igjen og slo seniorgutta fra Fana med knappe 0,7 sekunder og ble dermed kåret årets sammenlagtvinnere.

Etter regattaen samlet studentene og seniorene fra Fana seg i stuen for afterparty hvor det var mye bra stemning og hyggelige folk.

Årets Fanaregatta var en stor suksess og vi håper på å se deltagelse fra enda flere roklubber til neste år!