Nyheter
Foto: Balint Czucz
Foto: Balint Czucz

Fredrik Bekken ny landslagssjef

Roforbundet har i dag sendt ut følgende pressemelding om at Fredrik Bekken er ansatt som ny landslagssjef. Om kort tid kommer vi til å følge opp med mer om Fredrik, hans tanker om norsk roing, utviklingsarbeid fremover og sikkert en hel del annet. Stay tuned.

Oslo, 16. oktober 2024 –

Norges Roforbund er stolte av å kunngjøre at Fredrik Bekken er ansatt som ny landslagssjef. Bekken skal lede landslaget inn i en ny æra med fokus på prestasjon og utvikling.

Fredrik Bekken har en imponerende karriere som roer med medaljer i VM og OL. Han ble blant annet juniorverdensmester i 1993 og tok sølv i dobbeltsculler under OL i Sydney i 2000. Det siste året har Bekken også gjort seg bemerket som trener etter at han på kort varsel stilte opp som ekstra trenerresurs for landslaget i årets OL-sesong.

Gode prestasjoner i mesterskap er et viktig mål for Roforbundet. Med et spisset landslag fremover, blir oppgaver rundt utvikling av nye topproere og tett kontakt med klubbene også viktig.

– Det er en stor ære å bli utnevnt til landslagssjef for Norges rolandslag. Jeg ser fram til å jobbe med et talentfullt lag, spennende utøvere og et dyktig støtteapparat, som inkluderer et tett samarbeid med Olympiatoppen. Sammen skal vi bygge videre på den sterke tradisjonen norsk roing har, og samtidig skape utvikling frem mot nye høydepunkter på den internasjonale arenaen, sier Bekken.

Morten Bergesen, leder for Toppidrettsutvalget, utrykker begeistring over ansettelsen. –Etter en grundig prosess, er vi trygge på at Fredrik Bekken er en bunnsolid kandidat for å lede vårt landslag. Hans meritter som utøver, erfaringer fra og kjennskap til vårt landslag, og ikke minst som kulturbærer for norsk roing, gir oss trygghet i at han vil være samlende og motiverende for både landslagsroere og våre klubbmiljøer, sier Bergesen.

Generalsekretær i Norges Roforbund, Sverke Lorgen, mener Bekken som landslagsjef har de kvalitetene forbundet har sett etter. -Fredrik har en spesiell evne til å tenke, snakke og formidle roing. Det er få som besitter de egenskapene på hans nivå. Vi er også opptatt av å bygge et robust nettverk rundt Bekken for å gi ham og utøverne god støtte med høy kvalitet. Vi håper og tror at dette vil smitte utover i organisasjonen.

Bekken vil være den første norske landslagsjefen i roing på mer enn 15 år.  

For ytterligere informasjon, kontakt Norges Roforbund:

Morten Bergesen +41 796 982 895

Leder av toppidrettsutvalget

Fredrik Bekken +47 920 99 813

Landslagssjef

Sverke Lorgen +47 958 71 230

Generalsekretær