Nyheter

God rosommer alle sammen!!

Da er vi klare for Paris. Vi har en fantastisk tropp og støtteapparat som med stolthet skal representere Norge i Paris. Denne gruppa har levert bedre og bedre gjennom sesongen, og de har vist oss alle at hardt og dedikert arbeid over tid fortsatt fungerer best. Vi ønsker alle lykke til i Paris og håper og tror på flere positive overraskelser!

Hjemme i Norge har vi fire lagbåter som kjemper om deltakelse i Coupe de la Jeunesse i Praha første helgen i august. Dette har blitt en flott regatta for våre juniorroere, og som bidrar til samarbeid på kryss av klubber gjennom hele sommeren. For mange utøvere er dette det første møtet med den litt mer dedikerte og profesjonelle delen av rosporten. Dette er veldig verdifull læring å ta med seg videre, og holder unge, lovende roere godt i gang gjennom sommeren. Det har vært en båt liggende i Bergen, en i Drammen, en på Årungen, en i Sarpsborg og en i Bærum. I Bærum trener også Fay og Ane som skal representere Norge i U19 VM i Canada.

Det har vært en hektisk vårsesong for de fleste av oss; vi har hatt utøvere, både her hjemme og ute i Europa, som har konkurrert helg etter helg. Dette hadde vært helt umulig uten dedikerte frivillige som stiller opp gang etter gang. Norsk rosport hadde stoppet uten alle disse. Norges Roforbunds tøffe økonomiske situasjon de siste årene har ført til tøffe prioriteringer, og med de begrensede økonomiske ressurser vi råder over, er vi helt avhengige av frivilligheten i norsk rosport. SÅ TUSEN TAKK TIL ALLE SOM BIDRAR PÅ ALLE NIVÅ. Sammen har vi løftet frivilligheten til et nytt nivå.

På Bogstad har vi i sommer samlet de beste U23-roerne med fokus på enåret roing. Det er utrolig fascinerende å se den utviklingen som særlig USA-studentene har hatt. De ligger helt i toppen på de fysiske testene, og de bringer med seg både fokus og profesjonalitet hjem som mange av oss kan lære mye av. Siden den økonomiske situasjon stadig biter oss i halen, må vi også her tenke nytt, så for denne gruppen - og i tillegg til gode trenere på plass - har vi tilknyttet oss ekstra enåret kompetanse på aller høyeste nivå fra Australia. Men samarbeidet er digitalt mellom våre trenere/utøvere på Bogstad/Årungen og Drew Ginn i Melbourne. Drew har vunnet VM fem ganger, deltatt i fire OL og vunnet tre OL gull! Et spennende prosjekt!

Sommeren avsluttes også i Paris i slutten av august med Paralympics, der Birgit representerer oss. Rapportene er at det trenes bra og ros godt under precampen i Italia for tiden! Tusen takk til Olaf som bruker ferien sin i Gavirate og bistår Birgit og Roforbundet gjennom precampen.

Tusen takk til hele ronasjonen for en fantastisk, spennende og innholdsrik start på årets rosesong. Vi gleder oss til å følge med på alle arenaer fremover og vi både tror, håper og krysser fingrene for gode resultater de neste månedene.

Så sees vi helt sikkert snart på en regatta. God sommer til dere alle!