Nyheter
Foto: Estela Re-Ma
Foto: Estela Re-Ma

Klart for NM!

Fredag til søndag er ro-Norges nasjonale festhelg, og det er klart for Norgesmesterskapene på Årungen.

Etter en innholdsrik sesong for svært mange, der ulike tropper har møttes i ulike sammenhenger på ulike steder, samles alle igjen til NM. Noen har på reisen vært i Coupe de la Jeunesse i Tsjekkia, andre i OL i Paris, noen har deltatt på Tunevannet og Os, andre i Nordisk Mesterskap på Sorø Sø, og noen har rodd VM i Canada.

Men denne helgen er det klubbfargene som er i fokus. Det har vært en positiv utvikling i NM-påmeldinger over flere år; fra 355 båter i 2022, via 372 i fjor, til 412 båter som starter i NM i år. Når ser vi 500 startende båter?

Mange er nok allerede spent på åtterløpene som starter allerede fredag, på samme måte som det har vært gjort de siste årene. 28 åttere skal i ilden i morgen. Deretter går det slag-i-slag frem til siste finale kl 15:40 på søndag (damer dobbeltfirer). Spenningen fortsetter likevel enda litt, når premier for Hofseth Cup, HM Kongens pokal og Emil Mørchs pokal deles ut.

Vi skynder oss å takke alle de friviliige som hjelper til for at årets NM blir bra. I år er gjennomføringen et samarbeidsprosjekt mellom Horten, CR, Drammen, NSR, Moss, Bærum og Ormsund. Tilsvarende takk går til dommere og jury som vil sørge for regattaen går bra.

For de som ikke får vært til stede, blir det livesending på NRs Youtube-kanal.

Program for årets NM ligger ute på vanlig måte, med tidsplan, startlister og etter hvert også oppdaterte resultater.

For de som vil mimre litt over fjorårets resultater, ligger de her.

Vi håper alle får det gøy under Norgesmesterskapene i roing 2024!