Nyheter
#Trening og testing

Kraftsentertrener Vest

Sebastian Baranzano Lena (31) er ansatt som Kraftsentertrener Vest fra juni 2014. Med det er NRs trenerfirkløver komplett.

De to siste årene har Sebastian bodd i Sandefjord, der han er spansk-, tysk- og fransklærer på Skagerak International School. Han har tidligere også jobbet som gymlærer og har formell trenerutdanning fra britisk roing.

Sebastian er spansk statsborger, født i Uruguay, men vokst opp i Spania på grensen til Frankrike, der han gikk på skole. Sebastian begynte å ro da han var 13 år. I 2001 rodde han for Spania i Junior VM i Duisburg, Tyskland. Han ror fortsatt, men det er som trener han har sitt kall og store talent.

Som lærer har han bodd og jobbet i Spania, Frankrike, England og nå Norge. Hver gang har han oppsøkt den lokale klubben for å ro, og endt opp som trener. Nå sist i Sandefjord Roklubb, hvor han har vært trener siden september i fjor. På den korte tiden har han allerede rukket å bli anerkjent og ønsket som trener langt utenfor egen klubb.

Landslagstrener Johan Flodin sier «Syns det skal bli spennende att arbeide sammen med Sebastian. Har bare treffa Sebastian kort 2 ganger men da har han gjort ett meget godt inntrykk.»

Vi gleder oss over å ha trenerkabalen på plass og ønsker Sebastian velkommen og lykke til!

Kraftsentertrenerens ansvar og oppgaver

Kraftsentertrener Vest (KS Trener Vest) inngår i Norges Roforbunds Trenerteam der landslagstreneren er ro-faglige overhode. KS Trener Vest rapporterer til Landslagstreneren. KS Trener Vest og KS Trener Øst (Per Helge Brun-Svendsen) er sammen administrativt og trenerfaglig ansvarlig for NRs toppidrettssatsning på KS-nivået, dvs opp til Elite og Rekrutt. KS Trener Vest er trenerfaglig og administrativ ansvarlig for oppfølging av Kraftsenter Vest, som omfatter alle klubbene vest i Norge fra Trondheim i Nord, til Stavanger i Sør. KS Trener Vest og KS Trener Øst skal samarbeide tett med det frivillige apparatet i Kraftsentrene og KS Utvalget.

Sentrale oppgaver er

  • Å stimulere og motivere klubbtrenere
  • Å utarbeide treningsprogrammer og følge opp treningsarbeidet i klubbene
  • Å motivere og legge til rette for treningssamarbeid mellom klubbene
  • Å planlegge, organisere og være til stede på fellestreninger i klubbene
  • Å planlegge og å organisere samlinger og regattadeltagelse på KS-nivå
  • Å planlegge og å organisere uttak, samlinger og aldersbestemt mesterskapsdeltagelse
  • Å drive aktiv talentspeiding og talentoppfølging
  • Å kartlegge, rapportere og dokumentere aktivitetene
  • Å bidra i NRs markedsarbeid
  • Å utnytte de tilgjengelige ressurser maksimalt