Nyheter

Nytt trenerkurs - Trener 1

Norges Roforbund arrangerer Trener 1-kurs denne høsten. For å kunne starte et kurs, kreves et minimum antall deltagere, og vi ber klubber om å melde sin interesse innen torsdag 24. oktober.

Kurset består av en teoretisk og en praktisk del.

Den praktiske delen av Trener 1-kurset går over én helg (i november) på Årungen Rostadion eller et annet sted i Osloområdet.
Teoridelen gjennomføres som e-læringskurs, slik at deltagerne kun trenger å sette av én helg til reising.
Kurset er tilpasset trenere som har blitt sertifisert som nybegynnerinstruktør, aktive og tidligere aktive roere som er trenere eller hjelper til i roklubbene, samt trenere uten Trener 1-kurs fra før. Alle må ha gjennomført Trenerattesten til Norges Idrettsforbund før deltagelse.

Påmelding
Meld interesse til sebastian.baranzano@roing.no med din rosjef på kopi innen torsdag 24. oktober. Når vi har oversikt over antall påmeldte, vil du motta en endelig påmeldingsbekreftelse dagen etter.

Praktisk informasjon
Kurshelgen (8.-10. november) starter fredag kl. 18:00 og avsluttes søndag senest kl. 16:00.
Timeplan sendes ut i forkant av kurset. For deltagere som ønsker overnatting, kan dette meldes ved påmelding. Olympiatoppen Sportshotell er tilgjengelig for overnatting.
Kurset avholdes med forbehold om minimum 10 påmeldte deltagere.

Kursemner:

  • Antidoping og ernæring/kosthold
  • Foreldrerollen
  • Idrettens verdigrunnlag
  • Kunnskap om trening og teknikk for roere med funksjonsnedsettelser
  • Langsiktig utvikling av roere
  • Mental trening
  • Regattakunnskap, sikkerhet & livredning
  • Roinstruksjon
  • Roteknikk
  • Trenerrollen
  • Treningslære

En stor del av kurset er praktisk. Ta med klær til aktiviteter innendørs, utendørs (inkludert følgebåt), og i svømmebasseng.

Kursavgift
Kr 2000, faktureres klubbene i etterkant. Reisefordeling vil bli benyttet (kun for hovedreise).

Evt. spørsmål kan rettes til Sebastian Baranzano på sebastian.baranzano@roing.no.

Vi ser frem til en spennende helg på Årungen! Hilsen Norges Roforbund

Kursbeskrivelse
Kursdeltagerne vil bli kjent med norsk idretts verdigrunnlag, barneidrettsbestemmelsene og -rettighetene, samt retningslinjer for organisering av idrettsskoler for ungdom. Det vil være spesielt fokus på ungdomsidrett, da rekrutteringsalderen for roing vanligvis er rundt 13 år grunnet sikkerhet og materiellutforming.

Kursdeltagerne vil få grunnleggende kunnskap om aktiviteter som påvirker generell utholdenhet, bevegelighet, skadeforebyggende trening og øvelser for utvikling av løfteteknikk.
De vil også få god kjennskap til de to første trinnene i utviklingstrappen for roere, kostholdsråd for ungdom, samt utfordringer knyttet til forstyrret spiseadferd.

Deltagerne vil lære å bygge positive treningsmiljøer, fremme ansvar for eget treningsmiljø blant unge roere, og praktisere trenerrollen i ungdomsidretten.